Sisustustrendeissä suositaan kaarevia muotoja, luonnonläheisyyttä ja kierrätystä

0
Vastuullisuus sisustuksessa näkyy siinä, että kotiin hankitaan laadukkaita, arvostettuja huonekaluja kuten esimerkiksi Alvar Aaltoa.

Kevään neljä sisutustrendiä ovat:

1. Muodot

Kaaret ja pyöreät muodot siirtyvät arkkitehtuurista myös sisustukseen. Tämä näkyy niin sohvien ja ruokapöydän tuolien muodoissa kuin piensisutusesineissä aina peileistä maljakoihin. Kaarevat muodot ovat pehmeitä ja kutsuvia

2. Luonnonläheisyys

Rauhoittava luonto. Sisustukseen haetaan sävyjä ja materiaaleja luonnosta. Esimerkiksi vihreän sävyt kuten havu, eukalyptus, sammal ja salvia toimivat inspiraation lähteinä. Myös puun käyttö sisustuksessa yleistyy.

Elävien viherkasvien lisäksi kasviaiheita löytyy niin tapeteista kuin tekstiileistä.

3. Punainen ja ruskea

Pantone color institute on valinnut tämän vuoden väriksi sävyn viva magenta eli suomalainen kutsuisi sävyä aniliininpunaiseksi. Myös muut punaiset sävyt kuten esimerkiksi viininpunainen valtaavat alaa. Kylmän kalpea kokovalkoinen sisustus on out.

Myös ruskea tekee paluun. Tämä näkyy siinä, että keittiö- ja kylpyhuonekaapistojen valikoimista löytyy aiempaa enemmän ruskean eri sävyjä.

Maailmalla hehkutetaan myös ylellisen vaalean violetin värin eli digitaalisen laventelin puolesta.

4. Kierrätys ja vastuullisuus

Mummolan vanha keinutuoli, lipasto ja ryijy kelpaavat nyt esille. Kyse ei ole vain muistoista ja juurista, vaan myös vastuullisuudesta ja käsityön arvostuksesta.

Vastuullisuutta on myös se, että sijoitetaan kestäviin, laadukkaisiin ja ajattomiin tuotteisiin.