Talvi on ollut tavanomaista lauhempi – Helmikuussa yli puolet päivistä plussalla Laitilassa

0
Helmikuu oli lauha, niin kuin koko talvi. Sähkölämmittäjille se sopi paremmin kuin hyvin.

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan helmikuu oli koko maassa tavanomaista lauhempi. Kuukauden keskilämpötila vaihteli lounaissaariston noin nollasta asteesta Keski- ja Pohjois-Lapin noin -9 asteeseen.

Laitilassa lämpötiloja ja sademäärää tilastoi Haukan kylässä Eero Setälä . Setälän mittaukset osoittavat, että helmikuun keskilämpötila Laitilassa oli -1,9 astetta, mikä on noin kaksi astetta lämpimämpi kuin yleensä.

Kuukauden alin lämpötila, -33,4 astetta, mitattiin Kittilässä kuun 22. päivä. Kuun ylin lämpötila, +9,1 astetta, mitattiin Kaarinassa 13. päivänä. Laitilassakin 13. päivä oli helmikuun lämpin, kun mittari nousi kuuteen plusasteeseen. Kylmintä Laitilassa oli helmikuun 27. päivä, jolloin pakkasmittari näytti -15 astetta. Helmikuussa lämpötila nousi plussan puolelle jopa 19 päivänä.

Sademäärältään viime helmikuu oli Laitilassa tavanomainen. Sadetta saatiin yhteensä 35 millimetriä.

Lunta oli helmikuun lopussa Ilmatieteen kaikilla havaintoasemilla, mutta ajankohtaan nähden lunta oli maan länsiosassa keskimääräistä vähemmän.

Talvi eli joulu–helmikuu oli Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan tavanomaista lauhempi. Joulukuu oli hieman tavanomaista kylmempi, mutta harvinaisen lauha tammikuu sekä tavanomaista lauhempi helmikuu saivat koko talven kallistumaan tavanomaista lauhemmaksi.

Auringonpaistetunteja oli talvikuukausien aikana Ilmatieteen havaintoasemilla tavanomaista vähemmän, paikoin jopa harvinaisen vähän.