“Totta kai minä äänestän” – Laitilan Sanomat tiedusteli ajatuksia äänestämisestä

0
Reiska Rantanen äänestää kolmatta kertaa samaa ehdokasta.

Teksti ja kuvat: Jussi Vaajasaari

Severi Heikelä:
– Totta kai minä äänestän. Politiikka kiinnostaa, olen ollut kunnallisvaaleissa ehdokkaanakin. Puolue on tiedossa, mutta ehdokasta en ole valinnut. Ehdokkaani on sellainen, joka ajaa aina ensin suomalaisten etua ja vasta sitten muita. Nykymenossa ihmetyttää se, että luvataan Suomen olevan hiilineutraali jo vuonna 2035.

Emilia Hietakangas:
– Aion äänestää nyt kun olen riittävän ikäinen. Vaalikoneelta olen jo usean kerran ottanut selvää ehdokkaista. Valitsen ehdokkaan, joka ajattelee nuorten etua, ettei ainakaan leikattaisi opiskelusta. Hänen pitäisi olla rehti, ettei ainakaan menisi paljon riman ali siitä, mitä lupailee.

Heli Suominen:
– Politiikka kiinnostaa minua paljon. Ehdokkaani on sama kuin viime vaaleissa. Hyvä kansanedustaja on yhteistyökykyinen, koska kompromisseja täytyy tehdä. Käyttäytyminen eduskunnassa  on ajoittain epäasiallista. Meillä on hyvä vaalijärjestelmä, vaikka äänikynnys on tietyillä alueilla korkea. Vakkasuomalaista tuskin valitaan.

Tiina Saari:
– Äänestän ennakkoon, jotta varmasti ehdin äänestää. Ehdokkaani olen valinnut ja vaalikoneella olen vielä varmistanut valinnan. Vakkasuomalainen edustaja olisi hyvä saada, mutta minulle on tärkeää saada Varsinais-Suomesta kristillisdemokraattinen edustaja läpi. Toivon kansanedustajalta kristillisten arvojen kunnioittamista ja järkevää talousajattelua.

Koitto Salonen:
– Seuraan aktiivisesti politiikkaa. Ehdokasta en ole vielä valinnut. Siitä ei koskaan ole takeita, että valitsemani edustaja tekisi jotakin Vakka-Suomen hyväksi. Vakkasuomalaisen mahdollisuutta päästä läpi pidän heikkona, koska alueella on liikaa ehdokkaita. Sota pitäisi saada loppumaan, koska päättäjät ovat panneet paljon rahaa asioihin, joille ei ole voinut mitään. Näin ei voi kauan jatkua.

Reijo ”Reiska” Rantanen:
– Olen äänestänyt aina. Tällä kertaa äänestän jo kolmatta kertaa samaa ehdokasta. Hän on mennyt läpi, ja ääni ei ole mennyt hukkaan. Osaa tehdä yhteistyötä Suomen eduksi. Tuskin saamme vakkasuomalaista edustajaa. Vaalijärjestelmä on hyvä, kunhan useammat kävisivät äänestämässä. Henkilöihin menevä mustamaalaaminen pitäisi saada pois politiikasta.