Työttömyys laski hieman helmikuun aikana – Laitilassa 271, Pyhärannassa 71 työtöntä

0
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain.

Laitilassa oli helmikuun lopussa työttömiä 271, Pyhärannassa 71 ja Uudessakaupungissa 589, kertoo Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen tuore työllisyyskatsaus. Kaikissa kunnissa työttömyys laski hieman tammikuun lukemista.

Laitilassa työttömyystilanne on hieman parempi kuin vuotta aiemmin, kun taas Pyhärannassa tilanne on hyvin lähellä viime vuoden helmikuun lukemia. Uudessakaupungissa työllisyystilanne on vuoden aikana heikentynyt 70 työttömällä.

Työttömien osuus työvoimasta oli Laitilassa 6,9, Uudessakaupungissa 8,2 ja Pyhärannassa 8,0 prosenttia. Laitilan, Pyhärannan ja Uudenkaupungin työttömyysaste oli koko maakunnan 9,0 prosentin työttömyysastetta alempi. Maakunnassa työtilanne on kuitenkin menossa parempaan suuntaan, sillä työttömyysaste on puoli prosenttiyksikköä parempi kuin vuotta aiemmin. Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli helmikuun lopussa 9,7 prosenttia.

Helmikuun viimeisenä päivänä tarjottiin avoimia työpaikkoja alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 9 100 kappaletta, mikä on reilusti vähemmän kuin vuosi sitten. Ely-keskuksen mukaan työpaikkojen määrä on kuitenkin edelleen suhteellisen korkealla tasolla.