Uudenkaupungin autotehtaalta irtisanotaan noin 500 työntekijää

0
Jatkossa autotehtaalla on noin 1400 työntekijää.

Valmet Automotive on saanut päätökseen tammikuun puolivälissä alkaneet muutosneuvottelut, jotka koskivat koko Uudenkaupungin autotehtaan henkilöstöä.

Neuvotteluiden tuloksena Valmet Automotive tekee muutoksia toimenkuviin, käynnistää toistaiseksi voimassa olevia lomautusjärjestelyjä sekä irtisanoo työsopimuksia.

Vähennystarve on enintään 940 työntekijää, joista noin puolet toteutetaan toistaiseksi voimassa olevina lomautuksina ja loput irtisanomisina. Vähennykset tulevat voimaan huhti-toukokuun vaihteessa. Muutosneuvottelut käynnistettiin autotehtaan laskeneen tilauskannan vuoksi.

Mercedes-AMG GT -mallin valmistuksen arvioidaan työllistävän noin 150 henkilöä, ja työllistävä vaikutus alkaa näkyä loppuvuoden aikana. Muutosneuvottelujen myötä Uudenkaupungin autotehtaalla työskentelee edelleen noin 1400 Valmet Automotiven työntekijää. Muutosneuvotteluissa käsitelty sopeutustarve ei koskenut yrityksen akkuliiketoimintoja.