Uusi juttusarja peleistä alkaa – Fortnite on paras vai onko?

0
Varppeen koulussa tietotekniikkaa valinnaisaineena opiskelevat kertovat, että Fortnite-peliä pelaa melko moni. Pelaajien joukossa on niin tyttöjä kuin poikia. Kaikki eivät kuitenkaan innostu pelistä.

Jos jotkut, niin Varppeen koulussa tietotekniikkaa valinnaisaineena opiskelevat kasiluokkalaiset tietävät, mistä peleistä kertova juttusarja kannattaa aloittaa. Fortnite on tämän hetken pelatuimpia pelejä. Sitä julkaisee Epic Games -peliyhtiö.

Miro Heinonen ja Lukas Saarinen kertovat pelaavansa peliä pari kertaa viikossa.

– Silloin kun kerkeen, Saarinen sanoo.

Pelistä on erilaisia pelimuotoja, joista yksi suosituimmista on Battle Royal. Yhteen peliin otetaan sata pelaajaa. Joukossa voi olla kavereiden pelihahmoja tai kaikki voivat olla tuntemattomia, Suomesta tai muualta maailmasta. Pelissä taistellaan asein siitä, kuka jää viimeiseksi eloon.

Fortniten on kuvailtu sisältävän selviytymis- ja roolipelin ominaisuuksia. Peli itsessään on ilmainen, mutta siinä voi käyttää myös rahaa esimerkiksi tansseihin tai pelihahmoihin.

Heinonen, Saarinen ja heidän pari kaveriaan, jotka eivät halua nimeään julkisuuteen, kertovat, että pelissä on kyse tappamisesta. Pojat pelaavat peliä tietokoneella tai Play Stationilla eli pelikonsolilla.

Haastateltavien mukaan Fortnite on paras. Lausahdusta seuraa kuitenkin naurunpyrskähdys, joten epäselväksi jää, onko Fortnite edelleen pelien ykkönen vai jo täyden loistonsa menettänyt. Fortnite on jo vuosia vanha peli, mutta aina silloin tällöin julkaistavat päivitykset muuttavat pelimaailmaa, aseita ja hahmoja.

Tuorein päivitys tuli viime perjantaina. Uusimmassa versiossa on aasialaisvaikutteista arkkitehtuuria, pelaajat ajavat kaksipaikkaisilla moottoripyörillä ja taistelevat olemassaolostaan kaupungissa, jossa voi liukua kaupungin yllä kulkevia neonkiskoja pitkin.

Haastattelun nuoret kertovat, että Fortnite-maailmassa voi rikkoa luonnonrajoja.

– Esimerkiksi voi kiivetä pitkin pystysuoraa seinää.

Peliä voi pelata yksinään tai kavereiden kanssa tiimeissä, jolloin yhdessä yritetään selviytyä mahdollisimman pitkälle. Heinosen ja Saarisen mielestä pelissä on parasta ajanvietto kavereiden kanssa. Nimettömiksi jääneet haastateltavat nostavat kiehtoviksi myös naishahmot. Monesti pojat saattavat ottaa pelihahmokseen naishahmon tai toisinpäin.

– Sillä ei ole mitään väliä, he kertovat.

Pelin edetessä pelitila pienenee, joten osanottajat joutuvat väkisin vastakkain. Piiloutuminen ei Saarisen ja Heinosen mukaan ole toimiva taktiikka.

– Ei se ole mikään piiloleikki. Kaikki liikkuva, mikä eteen tulee, ammutaan, haastateltavat kertovat.

Pelissä on tansseja, joita pelihahmot voivat esittää. Fortnitessa voi esimerkiksi flossata. Muutama vuosi sitten ilmiöksi nousseessa tanssiliikkeessä lantiota keinutetaan puolelta toiselle suorien käsivarsien välissä.

Haastateltavat ovat saavuttaneet Fortnitessa voittoja. Haasteita kuitenkin riittää, sillä mitä enemmän pelaa, sitä kokeneempia vastustajia voi tulla vastaan. Pelin ikäraja on 12.

Laitilan Sanomat etsii haastateltavia Kummost peli sä pela? -juttusarjaan. Ideana on esitellä sarjassa erilaisia peleja, digitaalisia tai ihan perinteisiä. Vinkkejä haastateltavista voi lähettää osoitteeseen toimitus@laitilansanomat.fi tai Whatsapilla Laitilan Sanomien numeroon 0504758787.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän