Vakkanostot Oy on vuoden kuljetusyritys Länsi-Suomessa

0
Vakkanostot on kuljettanut muun muassa joulukuusia näyttäville paikoille.

Länsi-Suomen Kuljetusyrittäjät ry on valinnut vuoden kuljetusyritykseksi laitilalaisen Vakkanostot Oy:n. Yrityksen toimipaikat sijaitsevat Laitilassa, Uudessakaupungissa ja Raumalla, mutta yritys palvelee koko Suomen alueella.

– Me nostamme ja kuljetamme kaiken. Usein sama projekti vaatii sekä nosto- ja kuljetuspalvelua. Me hoidamme työn suunnittelusta toteutukseen, aikataulussa ja ammattitaidolla. Kaikki tavanomaisesta poikkeavat ja korkean riskin nostot, kuten esimerkiksi raskaat nostot, hankalan mallisten kappaleiden nostot, nostot ahtaissa paikoissa ja yhteisnostot, toimitusjohtaja Jesse Pihala kertoo yhtiön toiminnasta.

Jesse Pihlala ja Heikki Rantala perustivat yhtiön vuonna 2011. Yritys on perustamisen jälkeen ollut koko ajan vahvalla kasvu-uralla. Vuonna 2016 yrityksessä tehtiin omistusjärjestelyjä ja silloin porilainen Länsinostot Oy tuli mukaan osaomistajaksi ja samalla Jesse Pihalasta tuli yrityksen pääomistaja. Samana vuonna yritys osti Uudenkaupungin Kuljetus Oy:ltä sen asennusnosturikaluston ja siihen liittyneen liiketoiminnan. Vuonna 2018 Sami Ojanen osti yrityksestä Länsinostot Oy:n osuuden ja nykyisin yritystoiminta jatkuu kolmen osakkaan voimin, Jesse Pihalan ollessa pääosakas ja toimitusjohtaja.

Asiakaskunnassa Vakkanostot Oy:llä on maine vahvana osaajana ja luotettavana ongelmanratkaisijana. Vakkanostojen toiminta sekä kalusto on alansa huippua, sen toimintakulttuuriin kuuluu tarkka ja tinkimätön toiminta turvallisuudessa ja aikatauluissa.

– Halu olla paras onkin ollut yritystä kehittävä ja eteenpäin vievä voima, Pihala sanoo.

Vakkanostot Oy:n strategiana on jatkaa kasvu-uralla joko lisäämällä kalustoa tai yrityskauppojen avulla. Turun talousalue on seuraava looginen suunta.