Verkkoseminaari tarjoaa tietoa ja tukea ikääntyneille kotona asumiseen

0
Verkkoseminaarissa käsitellään ikääntyneen oman asumisen tukemista. Arkistokuva: Mikael Rydenfelt.

Kaikille avoimessa, 16. maaliskuuta järjestettävässä verkkoseminaarissa käsitellään muun muassa ikääntyneiden toimintakyvyn ylläpitämistä ja oman asumisen suunnittelua.

Mitä tukea ja palveluja voi saada, jotta kotona asuminen on mahdollista myös ikääntyneenä? Muun muassa tähän saadaan vastaus, kun kolme Varsinais-Suomen ikäihmisiin ja heidän palveluihinsa keskittyvää hanketta järjestää yhteisen kotona asumista käsittelevän verkkoseminaarin.

Tilaisuudessa kuullaan esimerkiksi geriatrian ylilääkäri Tarja Uusitalon puheenvuoro ikääntyneiden toimintakyvystä sekä projektijohtaja Outi Korpelaisen esitelmä oman asumisen suunnittelusta. Vanhusasiavaltuutettu Päivi Topo on mukana puhumassa iäkkäiden oikeudesta terveyteen ja riittävään toimeentuloon.

Verkkoseminaari toteutetaan torstaina 16. maaliskuuta kello 13–16 kaikille avoimena ryhmäpuheluna Teams -sovelluksen avulla. Seminaariin osallistuminen ei vaadi tunnuksia eikä ennakkoilmoittautumista – osallistumiseen riittää internetyhteys sekä laite, jolla tilaisuutta voi seurata verkon välityksellä.

Seminaariin osallistutaan klikkaamalla linkkiä, joka löytyy muun muassa Varsinais-Suomen hyvinvointialueen kotisivujen uutisesta Tervetuloa “Koton o hyvä ol ja assu – eiks vaa olekki?” -verkkoseminaariin!.

– Ajattelimme, että saavutamme tällä tavoin verkon välityksellä järjestetyssä tilaisuudessa asiasta kiinnostuneet riippumatta siitä, mikä on asuinpaikka. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa jälkeenpäin kahden viikon ajan. Se on myös yksi tapa osallistua, ellei pääse linjoille juuri tapahtumahetkellä. Seminaarille ei ole ikärajaa, vaan kaikki ovat tervetulleita mukaan. Aiheet ovat hyvin ajankohtaisia ja puhujat oman alansa asiantuntijoita, sanoo projektipäällikkö Mari Luonsinen Varsinais-Suomen tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hankkeesta.

Luonsinen kannustaa seminaarista kiinnostuneita järjestämään omia tilaisuuksia, joissa seminaaria voi katsoa yhdessä ja keskustella sen sisällöstä. Muutamia tällaisia ”kisakatsomoita” on jo järjestäjien tiedossa.

Maaliskuun seminaari tuskin jää ainutkertaiseksi, sillä järjestäjien mukaan suunnitteilla on useita muitakin ikääntyneille suunnattuja verkkoseminaareja.

– Huhtikuussa on tulossa verkkoseminaari, jonka aiheena on liikunta ja kulttuurihyvinvointi. Suunnitteilla on lisäksi ainakin mielen hyvinvointiin liittyvä seminaari, sanoo Mari Luonsinen.