Viimeinen vaalirutistus

0

Näiden eduskuntavaalien alla Vakka-Suomessa on käynyt niin monta kansanedustajaa ja ministeriä, että laskuissa on ollut vaikea pysyä mukana. Neljä vuotta sitten oli eri tilanne. Ehdokkaat luottivat sosiaaliseen mediaan. Nyt ehdokkaat ovat huomanneet, että kaikkein tehokkainta on sittenkin kohdata ihmiset kasvokkain ja päästä keskustelemaan.

Ennakkoäänestys alkaa ensi keskiviikkona ja jatkuu tiistaihin 28.3. asti. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 2.4. Vaalikentillä alkaa siis viimeinen rutistus. Vakkasuomalaisten ehdokkaiden on pitänyt tehdä vaalityötä tuplasti enemmän kuin Turun seudun ehdokkaiden. Heidän on pitänyt kiertää laajalti maakuntaa lisätäkseen tunnettavuuttaan, sillä pelkästään oman alueen äänillä eduskuntaan ei pääse. Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä on todennut, että ylipäätään Varsinais-Suomessa on melkoinen uroteko päästä eduskuntaan muualta kuin Turusta (TS 10.10.2022). Tämä ei silti tarkoita, että se olisi mahdotonta. Vaali-illasta tulee jännittävä. On hyvinkin mahdollista, että joku Vakka-Suomen ehdokkaista onnistuu.

Laitilan Sanomat, Uudenkaupungin Sanomat ja Uudenkaupungin kauppakamariosasto järjesti eilisiltana vaalipaneelin Novidan auditoriossa. Keskustelu osoitti, että meillä on hyviä ehdokkaita. Kun takavuosina puolueita oli lähes mahdoton erottaa toisistaan, nyt puolueiden ja ehdokkaiden vaaliohjelmat eroavat selvästi toisistaan. Toivottavasti tämä muutos saa myös äänestäjät liikkeelle.

Eräs varsinaissuomalainen ehdokas perusteli blogissaan, miksi erityisesti nuorten kannattaisi äänestää. Yksi perusteluista oli hyvin puhutteleva: Nuoret elävät päätösten kanssa pidempään.

Teija Uitto

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän