Winnovaan hakijoita viime vuotta enemmän – Yhteishaku päättyi

0
Yhteishaun tulokset ilmoitetaan hakijoille kesäkuun puolivälissä. Arkistokuva: Maria Suomi

Valtakunnallinen yhteishaku peruskoulun jälkeisiin opintoihin päättyi tiistaina. Winnovalla oli yhteishaussa mukana tänä vuonna noin 25 perustutkintoa, joista valmistutaan yli 50 eri ammattiin. Lisäksi Winnova tarjoaa tutkintokoulutukseen valmentavaa koulutusta.

Winnovaan Poriin, Raumalle, Ulvilaan ja Laitilaan haki yhteishaussa ensisijaista opiskelupaikkaa yhteensä 1 169 opiskelijaa hakujen kokonaismäärän ollessa eri kohteisiin 5 152. Ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi viime vuodesta noin sadalla. Kaikkiaan hakijoita oli 2041.

Perustutkintojen aloituspaikkoja yhteishaussa Winnovassa on yhteensä 1 017. Opiskelija voi yhdellä hakemuksella hakeutua seitsemään eri hakukohteeseen, ensisijaisesta toiveesta seitsemänteen hakukohdetoiveeseen. Koko Winnovan vetovoimaluku perustutkintohakujen osalta oli 1,19, kun vuotta aiemmin luku oli 1,05. Vetovoimaluku yksi tarkoittaa, että jokaista aloituspaikkaa kohden löytyy ensisijainen hakija.

Raumalla suosituin ala vetovoimaluvun perusteella oli sähkö- ja automaatioala. Viime vuodesta vetovoimalukuaan kasvattivat erityisesti hius- ja kauneudenhoitoalan sekä elintarvikeala. Määrällisesti eniten ensisijaisia hakijoita houkuttelivat perinteisesti sähkö- ja automaatioala, liiketoiminta ja merenkulkuala.

Valinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille aikaisintaan 15.6.2023 ja opiskelupaikan vastaanottamisesta tulee ilmoittaa kirjeen ohjeiden mukaisesti 29.6.2023 kello 15 mennessä. Varasijat ovat voimassa 18.8.2023 asti.