Elinvoimafoorumissa pureudutaan Vakka-Suomen veto- ja pitovoimaan sekä tulevaisuuden näkymiin

0
Vakka-Suomen elinvoimafoorumi pidetään ensimmäiseksi Laitilassa. Tulevina vuosina tilaisuus järjestetään jossain muussa Vakka-Suomen kunnassa. Arkistokuva: Hanna Hyttinen

Perjantaina Laitilassa järjestettävä Vakka-Suomen Elinvoimafoorumi järjestetään ensimmäistä kertaa. Tilaisuudessa keskitytään Vakka-Suomen veto-, pito- ja elinvoimaan, tulevaisuuden näkymiin sekä energian saatavuuteen.

– Elinvoimafoorumi on merkittävä yrityksille, kaupunkien päättäjille, alueen yhdistyksille ja kehittäjille sekä kaikille seudun tulevaisuudesta kiinnostuneille, toteaa Ukipolis Oy:n toimitusjohtaja Katariina Torvinen.

Asiantuntijoina tapahtumassa ovat väestö- ja aluekehittämisen asiantuntija Timo Aro (VTT), skenaariotyönasiantuntija ja yritysfuturologi Tarja Meristö (KTT), energia-asiantuntijat Valonialta Ronja Ryyppö, sekä Juho Jussila ja Juho Salo Vakka-Suomen Voima Oy:stä.

– Elinvoimafoorumi on yhteisponnistus, jossa mukana ovat Vakka-Suomen alueella toimivat yrittäjäyhdistykset, Uudenkaupungin kauppakamariosasto, kaupunkien elinkeinotoimet, Ukipolis sekä oppilaitokset Winnova ja Novida. Aihekohtaisesti tilaisuuksiin haetaan mukaan eri sidosryhmiä ja yrityksiä.

Uudenkaupungin kauppakamariosastolta Elina Siivonen kertoo kauppakamariosaston olleen perinteisesti mukana järjestämässä yrityksille suunnattuja tapahtumia.

– Elinvoimafoorumi on monellakin tapaa hieno tapahtuma. Koronan jälkeen se tarjoaa yrityksille ajankohtaisen tiedon lisäksi verkostoitumismahdollisuuksia kasvotusten.

Yhteistyö eri toimijoiden kanssa on tärkeää.

– Yhdessä tekemällä saamme enemmän aikaan, Elina Siivonen kauppakamariosastosta jatkaa.

Winnovan auditoriossa kello 8.30 alkava tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Tapahtumaan voi ilmoittautua Ukipoliksen verkkosivujen kautta.