Laessaaren siunauskappelin remontti alkoi paikallisin voimin

0
Laessaaren kappeli on remontissa marraskuuhun asti.

Remontti Laessaaren siunauskappelissa on alkanut. Seurakunta allekirjoitti Laessaaren siunauskappelin peruskorjauksen ja muutostöiden urakkasopimuksen maanantaina Laitilan Talorakenne Oy:n Ville Ketoniemen kanssa. Työt alkoivat saman tien.

Laessaaren siunauskappelin peruskorjauksen ja muutostöiden pääsuunnittelijana on rakennussuunnittelija Marko Arvonen , LVI-suunnittelijana Jukka Sarkki , sähkösuunnittelijana Ari Nivola ja rakennesuunnittelijana Juha Junttila .

– Suunnittelua ja lisäksi myös toteutusta tehdään yhteistyössä Museoviraston kanssa, talouspäällikkö Merja Jusi Laitilan seurakunnasta tiedottaa.

Kohteen rakennuslupa tuli lainvoimaiseksi viime vuoden viimeisenä päivänä. Valvonta- ja rakennuttajatehtäviä hoitaa rakennusinsinööri Markku Laaksonen .

Putkityöt hoitaa Isokouvola Oy, sähköt RS-Sähkötekniikka Oy ja Iv-urakoitsijana Laitilan Ip-työ Oy. Maarakennustyöt tekee Kaivuu- ja maarakennus Simo Jalonen.

Työn on tarkoitus valmistua tämän vuoden marraskuun loppuun mennessä.

– Remontin aikana Laessaaren siunauskappeli ei ole käytössä ja kaikki remontin ajan siunaukset hoidetaan kirkossa tai haudalla.

Rakennustyömaa aidataan. Siunauskappelin parkki-alue pienenee remontin ajaksi.

Työmaa-aika on arkisin 6.30–16.30.

– Työmaaliikenteen vuoksi muuta liikennettä pyydetään tällöin välttämään hautausmaalle.

Seurakunnan toiveena on, että hautausmaalla käynnit tehtäisiin remontin aikana silloin, kun työmaaliikennettä ei ole.

Kirkkohallitukselta tukea


Kirkkohallitus myönsi tällä viikolla avustuksia seurakuntien rakennusten korjaushankkeisiin.

Laitilan seurakunta sai Laesaaren siunauskappelin peruskorjaukseen avustusta 100 600 euroa sekä lisäksi muutoskorjauksiin ja LVI-töiden kustannuksiin 51 300 euron korjausavustuksen. Laitilan seurakunta sai viime vuonna avustusta myös hankkeen suunnittelua varten.

Laitilan seurakunta sai lisäksi 15 000 euroa avustusta Pyhän Mikaelin kirkon korjaussuunnittelua varten.