Maakuntahallitus perustaa teollisuuden rakennemuutostyöryhmän – Syynä autotehtaan irtisanomiset

0
Autotehdas vähentää henkilöstöään noin tuhannella.

Maakuntahallitus perustaa Varsinais-Suomeen teollisuuden rakennemuutostyöryhmän. Maakuntahallitus päätti maanantaina, että ryhmän puheenjohtajana toimii maakuntahallituksen puheenjohtaja Ville Valkonen (kok.).

Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaan henkilöstöä koskevien muutosneuvottelujen tuloksena yhtiö tekee muutoksia toimenkuviin, käynnistää lomautuksia sekä irtisanoo henkilöstöä. Vähennystarve on noin tuhat työntekijää.

– Valmet Automotive on niin merkittävä yritys, että sen haasteet koskettavat koko Varsinais-Suomea. Nyt on tehtävä kaikki mahdollinen, jotta alue selviytyy tästä isosta muutoksesta ja mahdollisimman moni nyt työnsä menettävä löytää uusia mahdollisuuksia Varsinais-Suomesta, toteaa Valkonen.

Varsinais-Suomessa toimii jo Turun seudun työllisyyden edistämisen kuntakokeilu. Mukana kokeilussa ovat Turku, Uusikaupunki, Laitila, Paimio ja Sauvo. Rakennemuutostyöryhmästä tulee sitä laajempi. Keskeisessä roolissa ryhmässä ovat muun muassa Valmet Automotive, muut palveluyritykset, kunnat, TE-toimisto, ELY-keskus, työ- ja elinkeinoministeriö, maakunnan liitto, koulutuksen järjestäjät, alueelliset kehittämisyhtiöt sekä työmarkkina- ja elinkeinojärjestöt.

Rakennemuutosryhmän toiminta on tarkoitus käynnistää välittömästi. Ryhmän ensimmäinen tavoite on riittävän laajan tilannekuvan luominen ja eri toimijoiden roolien tunnistaminen. Ryhmä laatii toimenpidesuunnitelman yhteistyössä Turun seudun työllisyyden kuntakokeilu -ohjausryhmän kanssa.