P12-salibandypoikien menestyksekäs kausi huipentui turnaushopeaan

0
P12-joukkueen kausi huipentui hopeamitaliin Ylöjärvellä pelatussa turnauksessa.

Jyskeen P12-salibandyjoukkue on pelannut kuluvalla kaudella nousujohteisesti Länsirannikon ylempää haastajasarjaa. Syyskaudella pelattiin kuuden joukkueen lohkossa, josta tiukkojen ja tasaisten pelien jälkeen irtosi kolmas sija. Lohkovoittoon ja sitä kautta kilpasarjaan nousulle oli mahdollisuus, mutta Porin Karhut ja Rauman Salba olivat vielä piirun verran kovempia.

Kevätkaudelle jatkettiin siis ylempää haastajasarjaa uudessa lohkossa, jossa Jyskeen lisäksi pelasivat Leisku Loimaalta, SBS Rupu Huittisista ja kaksi turkulaisjoukkuetta TPS ja FBC Turku. Kaksinkertaisen sarjan kahdeksasta pelistä tuloksena oli seitsemän voittoa ja vain yksi tappio.

Voitokkaat pelit johdattivat Jyskeen lohkovoittoon kahden pisteen erolla toiseksi sijoittuneeseen Leiskuun. Jyskeen pojat takoivat kevään peleissä kokonaista 90 maalia, päästettyjä maaleja oli 42.

Tehtyjen maalien määrä oli lohkon suurin ja vastaavasti päästettyjen maalien määrä pienin. Joukkueessa on useita maalintekijöitä, mutta yli 20 maalia mieheen koko kauden aikana tekivät Oliver Yli-Antola, Verneri Mikola, Elias Yli-Antola, Sisu Vilen ja Valtteri Jaakola.

Kevään lohkovoitto avasi joukkueelle tien ylialueelliseen loppuhuipentumaan eli turnaukseen, jossa kohtasivat Länsirannikon ja Sisä-Suomen neljä parasta joukkuetta. Turnaus pelattiin Ylöjärven liikuntakeskuksessa.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui isäntäjoukkue, tamperelainen Classic. Jyske aloitti vahvasti menemällä jo 0–2 johtoon reilussa minuutissa.

Classic ei tästä hämmentynyt, vaan vastasi haasteeseen ja ottelu eteni tasaisesti aina toisen erän loppupuolelle saakka. Viisi sekuntia ennen toisen erän loppua Jyskeen tehohyökkääjä Verneri Mikola iski vierasjoukkueen 6–9 johtoon. Sen jälkeen tamperelaiset eivät enää saaneet kurottua välimatkaa kiinni.

Alex Niro Jyskeen maalilla toimi viimeisenä lukkona. Ottelu päättyi Jyskeen riemastuttavaan 8–11 voittoon ja finaalipaikka oli ansaittu.

Muutaman tunnin tauon jälkeen käynnistyi finaali toisessa ottelussa TPS mustan selättänyttä Hämeenlinnan Steelersiä vastaan. Finaali alkoi ensimmäisen pelin tapaan Jyskeen tahdittamana.

Steelers pääsi kuitenkin vauhtiin mukaan, ja maaleja tehtiin tasaiseen tahtiin Jyskeen hienoisessa hallinnassa. Toinen erä päättyi lukemiin 7–7.

Kolmanteen erään hämeenlinnalaiset saivat jostain vielä yhden vaihteen lisää ja tiukan taistelun jälkeen veivät voiton maalein 9–11. Jyskeen pojat saivat kaulaan siis hopeamitalit. Tappion aiheuttaman pettymyksen hälvenemisen jälkeen mitali maistui erittäin makealta ja kruunasi joukkueen upean kauden.

P12-joukkue koostuu 11–13 -vuotiaista pojista, joista osa on pelannut yhdessä jo useita vuosia. Porukan kokonaisvahvuus kuluneella kaudella oli 23.

Sarjapelien kokoonpanoon on voinut ilmoittaa 14 pelaajaa, joten pelipaikoista on syntynyt myös kilpailua. Kaikki halukkaat ovat toki päässeet pelaamaan kauden aikana.

Joukkueen valmennustiimi Kimmo Yli-Antola, Jari Vilen, Aleksi Jaakola ja Kari Elo ovat erittäin tyytyväisiä poikien pelaamiseen.

– Koko kausi on ollut täynnä kehittymistä sekä joukkueena että yksilötasolla, summaa Yli-Antola.

– Jokaisesta pojasta joukkueessa voi olla todella ylpeä, lisää Vilen. Ehkäpä kuitenkin loppuhuipentuman finaali jäi sen verran kaihertamaan, että ensi kauteen lähdetään korjaamaan tämä tilastotappio.

Joukkueessa pelaavat

  • Maalivahdit: Alex Niro ja Jami Heino
  • Kenttäpelaajat: Luca Rantala, Aapo Mäntylä, Nikita Mykhailov, Oscar Niiranen, Sisu Vilen, Valtteri Jaakola, Max Keskitalo, Albert Virtanen, Niclas Elo, Maxim Kantola, Oliver Yli-Antola, Elias Yli-Antola, Joel Jortikka, Niklas Kalin, Verneri Mikola, Jasper Valtonen, Jesse Haarala, Milan Järvinen, Aleksi Karttunen, Reeti Huunonen ja Markus Tamminen

 

Kirjoittaja: Hannakaisa Niela-Vilen