Peltoa paloi puoli hehtaaria – Metsäpalojen tähystäminen aloitettiin viikonloppuna

0
Arkistokuva

Pelastuslaitos sai Laitilaan hälytyksen sunnuntai-iltapäivällä keskisuureen maastopaloon Vuohenmaantielle. Pelastuslaitos lähti kohteeseen usean yksikön voimin.

Pelastuslaitos sammutti palon. Paikalla paloi puoli hehtaaria peltoa.

Vuoden ensimmäinen metsäpalojen tähystyslento lennettiin viime viikonloppuna Varsinais-Suomessa. Sääennusteen mukaan tähystyslentojen laajamittaisempi käynnistyminen koko maassa ei kuitenkaan toistaiseksi ole ajankohtaista.

Metsäpalojen lentotähystys on lentokoneilla tapahtuvaa valvontaa maastopalojen havaitsemiseksi. Toiminnalla pyritään ehkäisemään maastopalojen leviäminen suureksi havaitsemalla ne ajoissa. Maastopaloiksi luokitellaan muun muassa metsäpalot, ruohikkopalot ja turvetuotantoaluepalot.