Poliisin näkökulmasta pääsiäinen sujui tavanomaisesti

0
Arkistokuva

Lounais-Suomen poliisin silmin pääsiäinen sujui suhteellisen rauhallisesti. Liikennerikokset työllistivät poliisia erityisesti pitkäperjantaina ja lauantaina. Yövuoroissa häiriökäyttäytymistä esiintyi sekä ravintoloiden edustoilla että yksityisasunnoissa.

Pääsiäisen menoliikennettä valvottiin tehostetusti kiirastorstaista lähtien. Ajokelin ollessa hyvä ympäri poliisilaitoksen aluetta mitattiin huomattava määrä törkeitä ylinopeuksia. Lisäksi poliisi pysäytti useita kortittomia kuljettajia sekä rattijuoppoja.

Lauantaina iltapäivällä poliisipartio havaitsi pohjoisessa Turussa savupatsaan, joka näytti nousevan kiinteistön pihalta. Poliisi meni tarkastamaan tilannetta ja totesi uudehkon henkilöauton palavan omakotitalon pihassa. Paikalta otettiin kiinni päihtynyt mies, jonka epäillään sytyttäneen auton tahallaan tuleen. Ihmisiä ei ollut vaarassa, mutta auto tuhoutui palossa täysin ja vieressä ollut rakennus kärsi vahinkoja.

Poliisilla oli Lounais-Suomessa pitkäperjantain iltakuuden ja pääsiäismaanantain aamukahdeksan välisenä aikana yli 1200 hälytystehtävää. Vastaava luku viime pääsiäiseltä oli vajaa 900, mutta huomattavan tehtävämäärän kasvun selittää oma-aloitteisten tehtävien lisääntyminen viime vuoteen verrattuna. Tällä tavalla poliisi on pyrkinyt ennalta estämään rikoksia ja näkynyt paikoilla, joissa yleisesti esiintyy häiriöitä.