Pyhärannan kunnanjohtajan virkaa tavoittelee 11 hakijaa

0
Arkistokuva: Hanna Hyttinen

Pyhärannan kunnanjohtajan viran hakuaika päättyi maanantaina kello 12. Hakuajan päättymiseen mennessä virkaa tavoitteli 11 hakijaa.

Virkaa hakivat tradenomi Jani Bergström Oulusta, varhaiskasvatuksen maisteri Chiara Eklund Espoosta, kasvatustieteiden maisteri ja AMK-insinööri Pauli Karihtala Kuusankoskelta, valtiotieteiden maisteri Tuula Kiviniemi Turusta, ekonomi Jukka Laiho Espoosta, Heidi Lehtisalo Raumalta, teknikko Marko Pitkäkangas Raumalta, tradenomi Erja Skinnarla Raumalta, agrologi Johanna Suokivi Ruskolta, merkantti Matti Toikka Oulunsalosta ja Verner Vähätalo Klaukkalasta.

Kun hakijoiden lista alun perin toimitettiin medialle, listalla oli 13 nimeä. Myöhemmin samana päivänä listalta poistettiin kaksi nimeä. Kävi ilmi, että kahden hakijan nimet olivat päätyneet listalle, koska joku toinen oli tehnyt heidän hakemuksensa ilmeisesti kiusantekotarkoituksessa.

Pyhärannan kunnanjohtajan haku ei ole ainoa, jossa kunnan- tai kaupunginjohtajan hakuun on hiljattain lähetetty hakemuksia jonkun toisen nimissä.

Kolme viikkoa sitten uutisoitiin, että Joensuun kaupunginjohtajan rekrytoinnissa toisen nimissä tehtyjä hakemuksia oli ollut useita. Joensuun kaupunginjohtajan rekrytoinnissa tapahtuneista vääristä hakemuksista uutisoivat muun muassa Iltalehti ja Yle.

MUOKATTU 20.4. KELLO 10.40. Lisätty tieto kiusantekotarkoituksessa tehdyistä hakemuksista.