Pyhärannassa eniten ääniä perussuomalaisille

0
Riikka Purran johtama Perussuomalaiset sai vahvaa kannatusta Pyhärannasta. Kuva: Marttiina Sairanen

Maija Ala-Jääski

Pyhärannassa perussuomalaiset oli eduskuntavaalien suosituin puolue. Puolue sai 31,9 prosenttia annetuista äänistä. Sdp keräsi 21,8 prosentin äänisaaliin, keskusta 17,3 ja kokoomus 13,3.

Myös edellisissä eduskuntavaaleissa perussuomalaiset oli annetuissa äänissä ykkössijalla, mutta puolueen kannatus oli kasvanut edelleen, peräti 3,1 prosenttiyksikköä. Vasemmistoliiton kannatuksesta hupeni näissä vaaleissa puolestaan 3,9 prosenttiyksikköä. Vasemmisto olikin Pyhärannassa näiden vaalien suurin häviäjä.

Vaikka keskusta jäi puolueena kolmossijalle, oli Pyhärannan ääniharava keskustan ehdokas Mauri Kontu 109 äänellä. Perussuomalaisten Kike Elomaa sai ääniä 80 ja toinen uusikaupunkilainen ehdokas, Sdp:n Heli-Päivikki Laurén 79 ääntä.

Pyhärannassa äänestysaktiivisuus laski hieman edellisiin eduskuntavaaleihin verrattuna. Vuonna 2019 ääniuurnilla kävi 71,2 prosenttia pyhärantalaisista, nyt äänestysprosentti oli 70,3. Ääniä kunnassa annettiin 1131.