Reilan päiväkodin kilpailutus alkoi – Lounais-Suomen avi haluaa selvityksen Päiväkoti Kirsikan suunnitelmista ja aikataulusta

0
Päiväkoti Kirsikka on tällä hetkellä väistötiloissa Reilan koulussa. Kuva: Hanna Hyttinen

Pyhärannan kunnanhallitus päätti käynnistää kilpailutuksen kaksiryhmäisen päiväkodin hankinnasta vuokramallilla. Päiväkoti on tarkoitus sijoittaa kunnan hankkimalle tontille Reilan koulun läheisyyteen. Kilpailutuksessa pyydetään tarjouksia sekä 6 vuoden että 10 vuoden vuokrasopimuksille.

Vs. kunnanjohtaja Olli Lahtosen mukaan Pyhäranta on mukana Sarastian puitesopimuksessa, mikä keventää hankintaprosessia.

– Nyt on vihdoin valoa tunnelin päässä. Hyvässä lykyssä kunnanhallitus pääsee tämän kuukauden lopulla tekemään ratkaisuja asian suhteen, Lahtonen kertoo.

Myös Lounais-Suomen aluehallintovirasto pyysi kuntaa toimittamaan aikataulut ja suunnitelmat Päiväkoti Kirsikan rakentamiseen liittyen. Avi lähestyi kuntaa selvityspyynnöllä, jossa pyydetään toimittamaan aville lisäksi myös suunnitelma siitä, miten kunta aikoo järjestää päiväkoteihinsa lain edellyttämän määrän pätevää henkilökuntaa sekä tiedon siitä, onko ei-kelpoiset opettajat Satakieleen ja Kirsikkaan palkattu varhaiskasvatuslain mukaisesti. Kunta vastaa avin selvityspyyntöön pääsiäisen jälkeen.