Suomenmestaruus kruunasi kauden – RNK Flyersin joukkueessa pelasi neljä laitilalaislähtöistä pelaajaa

0
Laitilalaislähtöiset Iida Lehti, Susanna Tapani ja Jasmin Kiiski sekä kuvasta puuttuva Maria Perkkola ovat tuoreita suomenmestareita.

Raision jäähalli on verrattain hiljainen. Jäällä on alkamassa jääkiekkojunnujen harjoitusvuoro.

Kolmen viikon takaisiin mestaruustunnelmiin on silti helppo palata. Tuolloin hallissa ei juurikaan ollut vapaita istumapaikkoja ja osa yleisöstä kannusti kotijoukkuettaan seisten. Yleisön omistautuneisuus palkittiin, kun RNK Flyers piti perinteistään kiinni ja ratkaisi mestaruuden kotiyleisön edessä.

RNK Flyersia tähditti neljä laitilalaislähtöistä pelaajaa. Maalivahdit Iida Lehti ja Maria Perkkola sekä Jasmin Kiiski ja Susanna Tapani.

– Kyllä se aina on siistimpää voittaa kotona. Tämä oli kolmas mestaruus, jonka RNK on voittanut ja kaikki on voitettu kotona, Tapani kertoo.

Tällä kaudella yleisö ja etenkin seuran juniorit ovat eläneet edustusjoukkueen rinnalla läpi kauden. Finaalipeleihin Nokialle lähti fanibussi, joka pullisteli oman seuran junnuja.

– He pitivät melkein kovempaa ääntä kuin Nokian kotiyleisö, Tapani, Kiiski ja Lehti muistelevat.

RNK Flyersin kolme mestaruutta ovat kaikki tulleet kuuden vuoden välein ja Tapani on ollut joka kerralla nostamassa voittopokaalia. Kiiskellekin tämän vuotinen voitto oli jo toinen. Lehdelle mestaruus oli ensimmäinen. Aikaisemmin hän on voittanut pronssia.

Mennyttä kautta laitilalaislähtöiset pelaajat kuvailevat intensiiviseksi ja voittanutta joukkuetta omistautuneeksi.

Vaikka joukkueessa pelasi eri-ikäisiä ja erilaisia persoonia, kaikilla oli kolmikon mukaan yhteinen tavoite.

– Ja kaikki olivat valmiita tekemään yhdessä töitä sen eteen. Toisinaan joukkueen sisällä voi olla eri tavoitteita, Kiiski kuvailee.

Tapanin mukaan joukkue hitsautui yhteen heti kauden alussa. Treeneistä ei hevillä oltu pois.

– Hallille oli kiva tulla oman joukkueen kanssa. Ei ollut tarvetta mennä mihinkään muualle, Lehti sanoo.

– Meillä on ollut niin hauskaa yhdessä. Olemme pystyneet pitämän tekemisen rentona, mutta kun tehdään niin tehdään kunnolla, Tapani kertoo.

Tapani on keskittynyt tällä kaudella pelkästään ringetteen. Sillä keskittymisellä on ollut hyvät puolensa. Loukkaantumisia on ollut vähemmän ja Tapani on nauttinut saadessaan osallistua ringettejoukkueen arkeen kokoaikaisesti.

– Oli pitkästä aikaa tosi siistiä. Isoin juttu oli se, että sai olla kaikissa treeneissä mukana.

Tapani kertoo, ettei hän alkukaudesta tietoisesti päättänyt, että pelaa tällä kaudella pelkästään ringetteä vaan alunperin oli tarkoitus pelata enemmän jääkiekkoa.

Varsinainen päätös syntyi vasta joulun jälkeen.

– Siinä oli kautta enää pari kuukautta jäljellä, joten ajattelin, että keskitytään ringetteen tämä loppukausikin.

Tapanin ratkaisu nousi julkisuuteen jääkiekon MM-kisojen alla. Hänen päätöstään arvosteltiin julkisuudessa, koska Tapanille oli myönnetty urheilija-apuraha, joka myönnettiin hänelle jääkiekkoilijana sekä jääkiekon olympiamitalistina.

Tapani kertoo elävänsä uutispimennossa, mutta ei asian nouseminen julkisuuteen tullut hänelle yllätyksenä.

– Joulun jälkeen tiesin, että kun jääkiekon MM-kisat tulevat, asia nousee esille.

Kiiski, Perkkola ja Tapani valittiin ringeten MM-joukkueeseen, joka voitti maailmanmestaruuden viime syksynä.

– Ne olivat kotikisat, jotka oli hienosti järjestetty, ja meillä oli hieno joukkuehenki niin kuin täälläkin (RNK Flyersissa) joten ei paljon paremmin olisi voinut mennä, Tapani kertoo.

Kiisken mukaan RNK Flyersin suomenmestaruus oli pitkän työn tulos.

– Se oli minulle omalla tavallaan isompi juttu kuin MM-kulta, kun ajattelee sitä matkaa, mikä on tultu.

Nyt eletään aikaa kahden kauden välissä. Se aika ei kuitenkaan ole kovin pitkä. Kolmikko kertoo, että uusi kausi käynnistyy käytännössä jo toukokuussa, kun seuraavan pelikauden joukkue julkistetaan.

– Se on hassua, kun kausi loppuu aina ihan kuin seinään. Se vie hetken ennen kuin siihen tottuu, Tapani sanoo.