Uimahallin lastenallas jälleen käytössä – “Remontti jatkuu kovalla tohinalla”

0
Laitilan uimahallissa on käynnissä remontti, jossa uusitaan monitoimialtaan kattoa. Muut allastilat ovat jälleen käytössä. Arkistokuva: Hanna Hyttinen

Laitilan uimahallissa käynnissä oleva korjaustyö on sulkenut osan altaista. Nyt lastenallas on kuitenkin saatu jälleen käyttöön.

– Kaikki muut altaat ovat nyt aivan normaalisti käytössä, mutta monitoimiallas on edelleen suljettu, kertoo tekninen työnjohtaja Teppo Paavola.

MONITOIMIALLAS on eristetty muista allastiloista, ja remontti hallissa jatkuu.

– Töitä jatketaan kovalla tohinalla ja tavoitteena on, että syksyllä hallikauden alkaessa kaikki tilat ovat käytössä, Paavola sanoo.

Uimahallikauden pituuteen remontin ei oleteta vaikuttavan.

– Lähtökohta on, että halli on suunnitellusti auki kesäkuun puoliväliin saakka, taisi olla ihan tarkkaan 16.6. asti. Korjaustöitä koitetaan tehdä niin, että haitta olisi mahdollisimman vähäinen.

UIMAHALLISSA jouduttiin korjaustöihin, koska monitoimialtaan katossa todettiin vaurioita. Remontissa katon pinnat ja vanhat eristeet puretaan ja kostuneet rakenteet kuivatetaan. Eristeet vaihdetaan ennen kuin katto suljetaan.

Tehtyjen selvitysten perusteella kattovaurion todennäköinen syy on rakennusvirhe. Paavola kertoi maaliskuussa Laitilan Sanomien haastattelussa, että rakennekuvien perusteella kaikki näytti olevan kunnossa, mutta purkutöitä tehdessä huomattiin tiivistysteipin olevan vääränlaista.