Vakka-Suomessa useita rattijuopumusepäilyjä – Yhdestä autosta löytyi haulikko

0
Arkistokuva

Lounais-Suomen poliisi on ollut kuluneen viikon aikana kirjannut Vakka-Suomessa tien päältä useita rattijuopumusepäilyjä. Uudessakaupungissa henkilöauton kuljettaja lähti pakenemaan sitä pysäyttämässä ollutta poliisipartiota ja ajoi lopulta umpikujaan. Autosta löytyi varastettu haulikko.

Huumeratti jäi kiinni Santtiontiellä

Poliisi pysäytti lauantaiaamuna henkilöauton Santtiontiellä Uudessakaupungissa. Ajoneuvon kuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta ja hänelle tehty huumausaineen pikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille.

Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Puhallusratsia Erik Sorolaisen tiellä

Lauantaina poliisi piti Erik Sorolaisen tiellä Laitilassa puhallusratsiaa, johon ajoi samaan aikaan kaksi eri kuljettajaa päihtyneenä.

Toinen kuljettajista puhalsi seulonta-alkometriin noin 1,8 promillea ja tarkkuusalkometrikokeessa hengitysilman alkoholipitoisuudeksi mitattiin noin 1,4 promillea. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Toinen kuljettajista puhalsi seulonta-alkometriin 0,7 promillea. Tarkkuusalkometrikokeessa hengitysilman alkoholipitoisuudeksi mitattiin noin 0,6 promillea. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta.

Autosta heitettiin varastettu haulikko

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Santtiontiellä Uudessakaupungissa henkilöauton kuljettaja lähti pakenemaan sitä pysäyttämässä ollutta poliisipartiota.

Poliisi lähti auton perään ja seuranta-ajo jatkui Santtion venerantaan, jonne auto joutui pysähtymään tien loppuessa. Autosta heitettiin ulos putkikassi, jossa oli sisällä haulikko sekä haulikon patruunoita. Haulikko osoittautui rikoksella viedyksi.

Autossa oli kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa. Kuljettajalle tehty huumausaineen pikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille ja bentsodiatsepiinille.

Asiaa tutkitaan muun muassa ampuma-aserikoksena, rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena ja niskoitteluna poliisia vastaan. Kaikki kolme autossa ollutta otettiin kiinni ampuma-aserikokseen ja heidät kuljetettiin Rauman poliisivankilaan.

Rikoksella viety haulikko käynnisti oman rikostutkinnan. Asiaa tutkitaan varkautena ja ampuma-aserikkomuksena.

17-vuotias lainasi autoaan nuoremmalle

Poliisipartio pysäytti sunnuntaina aamuyöllä henkilöauton Garpintiellä Laitilassa. Autoa kuljetti 16-vuotias ajo-oikeudeton henkilö. Autossa matkustajana oli 17-vuotias auton haltija, jolla oli ikäpoikkeusluvalla saatu ajo-oikeus. Asiaa tutkitaan kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja ajokorttirikkomuksena.

Kuljettaja puhalsi 2,5 promillea

Sunnuntaina iltapäivällä poliisi sai ilmoituksen päihtyneestä kuljettajasta Uudenkaupungin keskustassa. Poliisi tavoitti kuljettajan tämän kotipihastaan paikallaan olevasta autosta. Kuljettaja oli siirtynyt etumatkustajan paikalle.

Henkilö puhalsi poliisin seulonta-alkometriin noin 2,5 promillea. Hänet otettiin kiinni törkeästä rattijuopumuksesta ja kuljetettiin verikokeille ja Rauman poliisivankilaan.

Törkeä pahoinpitely Uudessakaupungissa

Poliisi epäilee kolmen miehen syyllistyneen törkeään pahoinpitelyyn ja törkeään kotirauhan rikkomiseen hyökkäämällä miehen kimppuun maanantaina.

Epäillyt rikokset tapahtuivat Uudessakaupungissa. Uhri pääsi miehiltä karkuun ilman vakavia vammoja pakenemalla omaan asuntoonsa. Poliisi tutkii asiaa.