Vappua juhlitaan torilla ja Poukan talolla

0
Vuonna 2016 yli kuusitoista metriä pitkä särppi ripustettiin Poukan piha-aidalle. Nyt särppiä on jo nelisenkymmentä metriä. Arkistokuva: Arja-Liisa Heilä

Laitilan vappuperinteeseen kuuluvat torikonsertti ja simatarjoilu Poukan talolla. Vapunpäivänä kello 11 Laitilan soittokunta ja Laitilan Mieslaulajat esiintyvät torilla.

Soittokunnalla on ohjelmassa muun muassa 50 vuotta sitten kuolleen Sammy Babitzin hitti Daa-da, daa-da, Käyn ahon laitaa ja Vaaleanpunaista shampanjaa. Soittokuntaa johtaa Johanna Kaarto. Mieskuoro laulaa perinteisiä vappulauluja kuten Taas leivoset ilmassa leikkiä lyö, johtajana toimii Erika Laivoranta.

Torilta voi mennä nauttimaan simaa Poukan talolle. Siellä on lisäksi kello 13 Kattesen kiven lakitus. Jos säät suosivat, esille tuodaan myös varmuudella lähiseudun pisin särppi eli kaulaliina. Moniväristä virkkausta lienee jo 40 metriä. Simalla voi käydä myöhemminkin iltapäivällä.