Darko Mihajlovic Korihaiden päävalmentajaksi

0
Darko Mihajlovic valmensi Bisons Loimaata kolmen kauden ajan. Kuva: Ville Vuorinen

40:een pääsarjakauteen valmistautuva Uudenkaupungin Korihait on nimittänyt uudeksi päävalmentajakseen serbialais-itävaltalaisen Darko Mihajlovicin. Mihajlovic saapuu Uuteenkaupunkiin Loimaalta, jossa hän valmensi Bisons Loimaata kolmen kauden ajan. Sopimus on 1+1, jossa toisen vuoden optio on molemminpuolinen.

– Olen kiitollinen seuralle heidän tarjoamasta haasteesta. Olen valmentanut Korihaita vastaan monta kertaa, joten tiedän hieman tulevasta toimintaympäristöstä. Hienoa päästä Uuteenkaupunkiin ja seuraan, jossa näen urheilullisesti paljon potentiaalia, Mihajlovic kertoo.

Sunnuntaina 37 vuotta täyttänyt Mihajlovic on ehtinyt urallaan valmentamaan Suomen lisäksi Saksassa, Itävallassa, Norjassa sekä Serbiassa. Saksassa valmentaessaan hän toimi muun muassa Bayeruthin Bundesliiga-joukkueen apuvalmentajana sekä Bayeruthin kakkosjoukkueen päävalmentajana. Kaudella 2018–19 Mihajlovic valmensi Norjan pääsarjassa pelaavan Froya Basketin ensimmäistä kertaa pudotuspeleihin kuuteen vuoteen ja hänet valittiin Norjan pääsarjan vuoden valmentajaksi.

– Koen itseni hyvin energiseksi valmentajaksi ja odotan myös valmennettavilta joukkueiltani samaa energisyyttä molemmissa päissä kenttää. Tulemme pelaamaan joukkueorientoitunutta peliä, jossa kaikilla on oma roolinsa, Mihajlovic kertoo valmennusfilosofiastaan.

Suomeen Mihajlovic saapui vuonna 2020 valmentamaan silloin I-divisioona A:ssa pelannutta Bisons Loimaata. Mihajlovicin alaisuudessa Bisons voitti kaksi kertaa I-divisioona A:n mestaruuden.

– Tällä hetkellä ensimmäinen tavoite on olla tasapainoinen joukkue kokoonpanon osalta mahdollisimman nopeasti. Kaudella yritämme parantaa viime kaudesta ja nousta ylemmäs sarjan loppupäästä, päävalmentaja kertoo tavoitteistaan.

Lopuksi haiparven uusi päällikkö haluaa lähettää terveiset faneille:

– Olen seuraillut Korihaita paljon ja nähnyt vahvan faniyhteisön, joka tukee omiaan. Hallissa oli viime kaudella huimannäköistä menoa ja todella toivon, että se jatkuu myös ensi kaudella.