Eila Pappila on Laitilan ensimmäinen työllisyys- ja maahanmuuttopäällikkö

0
Laitilan kaupungintalosta tuli tammikuussa Eila Pappilan työpaikka, kun hän aloitti työllisyys- ja maahanmuuttopäällikön virassa.

Laitilan kaupunki sai uuden vakanssin, kun kaupunginhallitus päätti viime vuoden lopulla työllisyys- ja maahanmuuttopäällikön viran perustamisesta. Tehtävään palkattiin Eila Pappila, joka aloitti työnsä Laitilan kaupungilla tammikuussa.

– Olen tehtäväkokonaisuudesta innoissani, sillä työllisyys- ja kotouttamisasiat ovat mielenkiintoisia ja niissä on myös todella paljon yhteistä. Ne kulkevat pitkälti käsikkäin. Laitilassa on oltu ajan hermolla, kun nämä kokonaisuudet on yhdistetty samalle viranhaltijalle, sillä tätä kohti ollaan muuallakin vahvasti menossa, Pappila kiittelee.

HÄN kertoo toimineensa ennen Laitilan kaupungin palvelukseen tuloaan noin kuuden vuoden ajan Uudessakaupungissa työllisyyden ja sosiaalityön rajapinnassa ja viimeiseksi työllisyyspalvelujen esimiehen tehtävässä.

– Tässä uudessa työssä on siis paljon tuttua ja voin hyödyntää osaamistani, mutta toisaalta on ihan uuttakin haastetta ja opittavaa, mikä on kiehtovaa.

Pappila on asunut noin 25 vuotta Uudessakaupungissa ja hänellä on pitkä työura järjestötyöstä.

TYÖLLISYYS ja maahanmuuttopäällikkö vastaa muun muassa kaupungin työllisyyspalveluiden koordinoinnista ja kehittämisestä sekä asiakas- ja verkostotyöstä. Lisäksi hänhoitaa esimerkiksi kaupungin työllisyyspalveluiden koordinointia ja kehittämistä sekä asiakas- ja verkostotyötä.

Virkaan sisältyy myös toinen laaja kokonaisuus eli maahanmuuttoon ja kotouttamiseen liittyvien tehtävien hoidosta.

– Tämä on tavattoman mielenkiintoinen kokonaisuus, kun kumpikin asiakokonaisuus on murroksessa ja muutosvaiheessa. Kumpaakin kehitetään aktiivisesti ja niihin liittyviä lakeja uudistetaan.

Se, että virka on Laitilan kaupungin organisaatiossa uusi, asettaa omat raaminsa.

– Tässä on syytä huolella paneutua siihen, mitä täällä tarvitaan, mitä on olemassa ja mihin ensiksi on tartuttava, Pappila kuvaa.

Eila Pappila

  • Mitä? Aloitti tammikuussa Laitilan kaupungin uudessa työllisyys- ja maahanmuuttopäällikön virassa
  • Ikä? 54 vuotta
  • Asuu? Koti ollut jo 25 vuotta Uudessakaupungissa, kotoisin Tampereelta:
    – Ihan klassisesti olen miehen perässä muuttanut aikoinaan Uuteenkaupunkiin, hän naurahtaa.
  • Perhe? Puoliso ja kolme lasta, joista nuorin on parhaillaan armeijassa
  • Henkireikä? Ensin veneily, viimeiset 10 vuotta purjehdus. On mukana myös purjehdusseuran toiminnassa:
    –Olen jo lapsuudessani soutuveneillyt paljon eli vesi on ollut tärkeä elementti. Olemme matkapurjehtijoita eli voimme olla koko kesäloman merellä ja tehdä etukäteen suunniteltuja pidempiä reissuja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän