Huhtikuu oli aurinkoinen – Laitilassa oli kylmimmillään -14, kuumimmillaan +18

0
Huhtikuu alkoi kylmänä, mutta keskivaiheilla nautittiin erittäin lämpimistä säistä.

Ilmatieteen laitoksen mukaan Etelä- ja Pohjois-Suomessa oli huhtikuussa laajalti lämmintä. Laitilassa huhtikuun päivien korkeimmista ja matalimmista lämpötilasta laskettu kuun keskilämpötila oli 4,3 astetta, mikä on hieman normaalia ylempi.

Laitilalaisen säätilastoijan Eero Setälän mukaan alimpana lämpömittari kävi aprillinpäivänä, jolloin mitattiin 14 pakkasastetta. Lämpimintä puolestaan oli 12. huhtikuuta, jolloin nautittiin 18 asteen lämmöstä.

Ilmatieteen laitos tiivistää, että koko maassa huhtikuu alkoi ja päättyi tavanomaista kylmemmässä säässä, kun taas kuukauden puolivälin tienoilla maan lounaisosassa ja Itä-Lapissa oli paikoin harvinaisen lämmintä.

Sadetta Laitilaan saatiin huhtikuun aikana vain 14 millimetriä, kun normaalisti huhtikuussa sataa tuplasti enemmän.

Ilmatieteen laitoksen mukaan aurinko paistoi huhtikuussa poikkeuksellisen paljon. Monin paikoin aurinko paistoi lähes 300 tuntia, kun tyypillisesti huhtikuussa määrä on noin 100 tuntia vähemmän.