Jyske nuorella joukkueella Ykköspesis-kesää kohti

0
Iida Lastama (kesk.) on joukkueen kokenein pelaaja. Alkavalla kaudella hän pääsee kapteenin roolissa näyttämään esimerkkiä joukkueen nuoremmille pelaajille.

Jenna Westerlund

Jyske palasi naisten Ykköspesikseen seitsemän välivuoden jälkeen syksyllä 2021. Paikan ansaitsi alun perin Fera, mutta seurojen allekirjoittaman yhteistyösopimuksen myötä sarjapaikka siirrettiin Jyskeelle.

Tämä tarkoittaa sitä, että viime kauden tapaan joukkueessa pelaa tälläkin kertaa sekä Feran että Jyskeen junioreita.

Viime kaudella sarjanousijan tavoitteena oli sarjapaikan säilyttäminen, mutta vahvaa ja ennakkoluulotonta peliä esittänyt nuori joukkue sijoittui runkosarjassa toiseksi. Puolivälierissä Mynämäen Vesattaret kaatui 2–1, mutta välierissä Lappajärven Veikot oli vahvempi.

– Viime vuonna pääsimme nousijana yllättämään vastustajat, sillä suurimmaksi osaksi pelaajamme olivat tuntemattomia vastustajille. Nyt meidän on varmasti scoutattu paremmin, joukkueen pelinjohtaja Sami Mäki vertaa.

Mäki kertoo maltillisesti, että ensisijainen tavoite on sarjassa säilyminen, vaikka iskukyvyn uskotaan riittävän ylempiin pudotuspeleihin. Joukkueen kapteeni Iida Lastama on myös sitä mieltä, että välieräpaikka on mahdollinen.

– Uskon, ettei kukaan olisi tyytyväinen huonompaan menestykseen kuin mihin viime kaudella ylsimme. Paljon työtä ja hyvää peliä se kyllä vaatii, sillä viime kauden tulos oli meiltä erinomainen.

Jyske pelaa tuttuun tapaan kaksinkertaisen sarjan etelälohkon joukkueita vastaan ja kerran kaikkia pohjoislohkon joukkueita vastaan. Viime vuoden tapaan lohkojen neljä parasta taistelevat pudotuspelityyppisesti Superpesikseen noususta.

Uutuutena järjestetään Superpesiksestä tuttu Itä–Länsi-tapahtuma, joka pelataan heinäkuussa Kankaanpäässä. Uutta on myös se, että B-tyttöjen kakkospelinjohtaja Marko Toivonen on samassa roolissa myös Ykköspesisjoukkueessa Toni Lehtisen jäädessä pois.

Jyskeen kanssa samassa lohkossa pelaavat Jalasjärven Jalas, Janakkalan Jana, Jyväskylän Kirittäret, Kankaanpään Mailajuniorit, Pesä Ysit Lappeenrannasta, Porin Pesäkarhujen Akatemia sekä Pöytyän Urheilijat.

– Lohkomme ennakkosuosikki on viime kaudella Superpesiksestä pudonnut Pöytyä. Uskon, että olemme yksi Pöytyän kovimmista haastajista, Mäki pohtii.

Jyske pelasi Pöytyää vastaan harjoitusottelun ennen vappua. Tuolloin peli päättyi vieraille 2–0, mutta ottelu oli täysin voitettavissa, joten tuulesta temmattuja eivät Mäen puheet ole.

– Etelälohkossa joukkueiden tasoerot ovat ennakkokäsityksen mukaan suuremmat kuin pohjoislohkossa, mutta farmisopimusten vuoksi kaikkien joukkueiden voimasuhteita on vielä hankala verrata.

Joukkue on valmis kauteen suunnitellusti edenneen harjoituskauden jälkeen. Pelaajat treenasivat pääosin pienryhmissä, mutta kerran viikossa koko porukka kokoontui Rauman talviharjoitteluhalliin. Lisäksi joukkue leireili huhtikuussa Espanjassa.

– Espanjan leiri oli tärkeä, sillä osa pelaajista on Laitilasta ja osa Raumalta tai muualta, jolloin yhdessä vietettyä aikaa ei niin paljoa ole, Lastama totesi.

Ykköspesiksen harjoitusringissä oli talvella mukana myös seuran omia junioreja. Mäki uskoo, että heidän kohdallaan tämä näkyy hyvänä kehityksenä tulevana kesänä.

– On tärkeää, että seuran nuoremmat juniorit saavat oppeja vanhemmilta.

Joukkueen kausi alkaa keskiviikkona Porista, ja tämän viikon lauantaina on kotiavauksen vuoro. Silloin vastaan asettuu Kirittäret Jyväskylästä. Yhteensä otteluja pelataan 22, joten kiirettä riittää. Ensi viikolla joukkue lähtee muun muassa vieraskiertueelle Raaheen ja Ylivieskaan.

– Odotan joukkueelta ennakkoluulotonta peliä ja luotan, että vastustaja ei tule saamaan juoksuja helpolla vahvan ulkopelimme johdosta, Mäki päättää.

Lastaman mukaan kautta on odotettu hyvä tovi. Hän odottaa kaudelta hyviä ja tiukkoja pelejä sekä hyvää fiilistä niin joukkueen sisällä kuin pelitapahtumissakin. Jo viime kesänä pesäpallointo näkyi katsomossa, ja Mäellä on pesäpalloväelle iloista kerrottavaa.

– Kesällä katsomohanketta tullaan viemään eteenpäin, ja tavoitteena on, että ensi vuonna meillä on ykköspesistason vaatimat katsomot ja kioskipalvelut.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän