Jyskeelle myönnettävästä avustuksen suuruudesta äänestettiin – Sivistysvaliokunta myönsi yhteensä yli 23 000 euron edestä perusavustuksia

0
Arkistokuva

Laitilan sivistysvaliokunta myönsi 7 600 euron edestä nuorisotoimen perusavustuksia yhdistyksille ja 16 000 euron edestä liikuntatoimen perusavustusta urheiluseuroille ja yhdistyksille.

Keskustelun aikana valiokunnan jäsen Timo Rantanen (ps.) esitti, että Laitilan Jyskeen avustetaan vain 7 500 eurolla päätösehdotuksessa esitetyn 13 200 euron sijasta. Jäsen Henri Aitakari (Laitilan puolesta) kannatti esitystä.

Asiasta äänestettiin ja valiokunta päätti äänin 4–3 myöntää alkuperäisen ehdotuksen mukaisesti Jyskeelle 11 500 euroa. Alkuperäisen ehdotuksen puolesta äänestivät Tapio Kylä-Heiko (kesk.), Ilmari Vuorela (kesk.), Henna Lilja (kesk.) sekä Hanna Lahtonen (sd.), joka on Pauliina Haijasen (kok.) varajäsen. Rantasen ehdotusta kannattivat Aitakarin ja Rantasen lisäksi Milla Frangén (Laitilan puolesta).

Sivistysvaliokunta päätti myöntää nuorisotoimen perusavustusta Laitilan Lumikeille 3 200 euroa, Laitilan VPK:n nuoriso-osastolle 2 000 euroa ja Laitilan Eräsisseille 2 400 euroa. Liikuntatoimen avustuksia myönnettiin Laitilan Jyskeelle 13 200 euroa, Laitilan seudun Reuma- ja tulesyhdistykselle 1 150 euroa, Laitilan Ratsastajille 1 000 euroa sekä Team West Coast Powerille 650 euroa.