Jyskeen voimistelijat kevätnäytöksessä – Äideille suunnattu esitys kokosi yhteen isot ja pienet voimistelijanalut

0
Kolibrit-joukkueessa voimistelevat Kiia Ihanmäki (vas.), Aamu Airisto, Ella Hemmilä, valmentaja Iisa Leino, Senja Saarikoski ja Verna Vuorela.

Sanna Halme

Viime sunnuntaina Laitilan Finnlamex-hallista kuului iloista puheensorinaa ja tenhoavaa musiikkia.

Jyskeen voimistelujaoston väki harjoitteli samana päivänä esitettävään äitienpäivänäytökseen. Näytös oli tehty varta vasten kiitoksena vapaaehtoisina toiminnassa häärääville lasten vanhemmille, erityisesti äideille.

Ohjelma koostui neljän eri joukkueen, Kolibrien, Feenixin, Kiislojen ja Irenoiden, esityksistä. Oman panoksensa antoivat esityksillään myös aikuisten voimisteluryhmä ja voimistelukoululaiset.

Välillä harjoiteltiin yhteislaulua. Vakka-Suomen musiikkiopiston rehtori Jussi Kauranen säesti kappaleen Äideistä parhain. Ohjelma päättyi yhteisesitykseen, jonka koreografian oli suunnitellut Iisa Leino.

Harjoittelun tiimellyksessä oli vaikeaa napata aikaa haastattelua varten. Onneksi Kolibrien päävalmentaja Iisa Leino ehti kertoa hetken työstään ja harjoittelusta.

– Olen harrastanut voimistelua 7-vuotiaasta. Valmentajana olen ollut viisi vuotta. Lopetin pariksi vuodeksi, ja nyt olen ollut vuoden Kolibrien kanssa.

Kolibrit ovat 17–18-vuotiaita neitoja, jotka kaikki ovat harrastaneet lajia Jyskeessä vuodesta 2017.

Joukkue on menestynyt alueellisissa Lumo-kisoissa, saavuttaen kahdesti kultakategorian.

– Nyt olemme menossa Ouluun valtakunnalliseen Lumo-tapahtumaan. Jännitetään, kuinka siellä käy, hymyili Leino.

Äitienpäivänäytökseen oli panostettu myös ajallisesti.

– Olemme harjoitelleet tätä neljä kuukautta, selitti Leino.

Hyvän koreografian tekeminen vaatii Leinon mukaan kekseliäisyyttä ja kokeilumieltä. Hän kertoi saaneensa ideoita koreografioita varten muistelemalla oman voimistelu-uransa valmentajien oppeja.

Irenat-joukkuetta edustivat Siiri Rosten, 9, Aino Poutia, 8, ja Ella Soinu, 9. Tyttöjen mielestä omat harjoitukset menivät hyvin.

– On ollut kivalla tavalla hauskaa, he kiteyttivät.

– Jännittää esiintyä, paljasti Poutia.

Kolibrit olivat kokoontuneet pukuhuoneeseen syömään ja lepäämään ennen seuraavaa harjoittelukierrosta. Kiia Ihanmäki, 16, kertoi voimistelleensa 5-vuotiaasta.

– Aloitin Raisiossa ja Turussa. Harjoittelemme täällä neljä kertaa viikossa.

Kaikki Kolibrit eli Ihanmäen lisäksi Senja Saarikoski, 17, Verna Vuorela, 18, Aamu Airisto, 18 ja Ella Hemmilä, 18. valmentavat omien harjoitustensa ohella nuorempien Feenix-ryhmää. Oman valmentajansa, Leinon, jättäessä valmennustyöt muuton vuoksi jäävät tytöt ilman ohjaajaa.

– Varmaan joku kyllä löytyisi, mutta Iisa on ollut niin kauan meidän valmentajana, että tuntuisi vaikealta, jos tässä olisi joku muu, tiivisti Ihanmäki joukkueensa tunnelmia.

Hyvä voimistelija on ennen kaikkea sitoutunut lajiin.

– Kaikki voivat olla tässä hyviä, jos vaan on motivaatiota harjoitella. On hyvä, jos on jo valmiiksi rytmitajua ja notkeutta, mutta niitä voi kyllä oppia ajan kanssa, tuumi Iisa Leino.

Lisätty kuvia näytöksestä 10.5. kello 11.40.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän