Jyskeen ylivoimaa Vakka-Suomen maastoviestissä

0
Emilia Aulinin ja Voitto Pärkön vaihtaessa Jyske oli jo omilla teillään.

Ilkka Simola

Jyske oli ylivoimainen mestari vakkamaljakisojen jatkuessa torstaina Maskun Rivieran virkistysalueella maastoviesteillä. Ennakkosuosikkina kisaan lähteneellä ja voittoa puolustaneella Jyskeellä oli asettaa tuleen viisi tuoretta sarjojensa Vakka-Suomen mestaria. Ykkössija ei ollutkaan missään vaiheessa uhattuna voittomarginaalin kasvaessa yli kahteen minuuttiin.

Mestarijoukkueessa juoksivat Oona Lapila (T15), Ilmari Matikainen (P9), Emilia Aulin (T9), Voitto Pärkö (P11), Sofie Palmroth (T11), Matias Aulin (P13), Kerttu Matikainen (T13) ja Mikael Aulin (P15).

Kakkossijasta sen sijaan taisto oli äärimmäisen tiukka Maskun Katajan lyödessä viime vuoden kakkosen Kalannin Vankan vaivaisella sekunnilla. Vankan viestiä kuljettivat Ellen Ellä, Juho Tättilä, Jenna Tuuna-Väiskä, Rasmus Piispanen, Aino Tättilä, Juho Ellä, Julia Ellä ja Jesse Piispanen.

Maastoviestin jälkeen juostussa sukkulaviestissä isäntäseura Kataja oli ykkönen kolmen sekunnin erolla ennen viime vuoden mestaria Vankkaa. Eroa kolmoseksi tulleeseen Jyskeeseen tuli pari metriä ja vain sekunnin kymmenys kirjattiin eroa Jyskeen ja neljänneksi sijoittuneen Katajan kakkosjoukkueen välillä. Sekä Vankka että Jyske kisailivat sukkulaviestissä täysin samoilla joukkueilla kuin maastoviestissä.

Turhaa ruuhkaa ei taaskaan kisapaikalla ollut viime vuonna mukana olleiden Uudenkaupungin Kenttäkarhujen ja Mynämäen Iskun joukkueiden jäätyä pois.

Vakkamaljapisteitä kartutti eniten hienosti tuplajoukkueet jalkeille saanut Maskun Kataja (88). Jyskeen pistepotti kasvoi 49:llä ja Vankan 45:llä.

Näin Jyske kavensi Vankan henkilökohtaisissa maastoissa saavuttamaa johtoasemaa hieman eron ollessa kahden osakilpailun jälkeen nyt 35 pistettä. Kataja nousi kokonaispisteissä selkeästi kolmannelle tilalle.

Kamppailu Vakkamaljasta jatkuu heinäkuun eka viikolla rataviesteillä Uudessakaupungissa ja moniotteluilla Laitilassa. Maljan tuleva haltija ratkeaa elokuun alussa henkilökohtaisissa kisoissa Mynämäessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän