Kaatuneitten muistopäivää vietetään sunnuntaina

0
Laitilan sankarihaudassa on 258 nimeä. Arkistokuva

Kaatuneitten muistopäivä on Suomen aluetta ja suomalaisia koskettaneissa sodissa tai muissa taisteluluonteisissa toimissa, kuten rauhanturvaamistehtävissä, kaatuneiden sekä taistelujen aikana ja niiden päättymisen jälkeen muillakin tavoin sodan takia kuolleiden muistoksi vietettävä päivä.

Ohjelma Laitilassa alkaa kello 10 jumalanpalveluksella. Sen jälkeen noin kello 11 lasketaan seppeleet sankarivainajien muistomerkille ja Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille. Seppelten laskemisen yhteydessä on lippukulkue ja lippulinna.

Kirkkokodissa järjestetään kahvitarjoilu ja ohjelmallinen, kaikille avoin tilaisuus seppeleiden laskun jälkeen noin kello 12. Laitilan Kaatuneitten Omaiset ry:n järjestämässä tilaisuudessa kuullaan laitilalaislähtöisen valmiuspäällikkö eversti evp. Jyrki Heinosen puhe sekä huilumusiikkia Aino Marttilan ja Elisa Kaurasen esittämänä. Yhteislaulua säestää Tuire Palonen.