Kahden voiton viikko – Ykköspesisjoukkue käynnisti kautensa voittoisasti

0
Jo viime kaudella syöttölautasen äärellä taikojaan tehnyt Erica Rosendahl on jatkanut siitä, mihin hän viime kaudella jäi. Useat pelinjohtajat sarjassa ovat ennustaneet Rosendahlin tekevän läpimurron tänä kesänä.

Jenna Westerlund

Aurinko sekä Jyskeen hyvät peliotteet lämmittivät lauantaina Laserkeskus-areenan yleisöä. Jyskeen Ykköspesisjoukkue avasi kautensa viime viikolla ensin tiukalla voitolla Porin Pesäkarhuista ja lauantaina kotiavauksessa kaatui Jyväskylän Kirittäret lukemin 2–0 (6–2, 7–5).

– Ihan erilainen lataus oli kyllä peliin ja oli kiva nähdä, että Laitilassa on hyvä tunnelma pelien aikana, Jyskeen riveihin täksi kaudeksi siirtynyt Jessika Sihvonen kiitteli.

Tilastojen valossa ottelu oli kotijoukkueen hallinnassa, sillä Jyskeellä oli ottelun aikana peräti 25 kolmostilannetta, kun vastustajalla määrä oli kahdeksan. Toisaalta vieraiden sarakkeeseen merkittiin kaksi kunnaria Jyskeen yhtä vastaan, mutta ennakkoluulottomasti pelannut Jyske näytti tiukoissa paikoissa sen, että kädet eivät rupea tärisemään.

Ensimmäisen jakson ensimmäisellä sisävuorolla Kirittäret sai tililleen yhden juoksu, mutta Jyske vastasi heti perään kolmella juoksulla. Toisessa vuoroparissa Kirittärien Reetta Lehtinen löi kunnarin, mutta sen jälkeen Jyskeen ulkopeli ei horjunut, ja lopulta ensimmäinen jakso päättyi 6–2.

– Ekalla jaksolla onnistumisia tuli laajalla rintamalla, mikä takasi jakson voiton. Ulkopeli oli meiltä vahvaa, vaikka se yksi kunnari sieltä tulikin.

Toinen jakso tarjosi jännitystä, kun Jyske karkasi ensin 4–0-johtoon. Erityisesti sisäpelissä ansioitui ottelun parhaaksi palkittu Alina Rosendahl, joka toisella jaksolla kunnarin lisäksi löi yhden juoksun ja eteni Meeri Heikolan lyönnillä kotipesään.

Kirittäret kuitenkin sisuuntui, ja askel askeleelta edettiin siihen tilanteeseen, että ennen neljättä vuoroparia lukemat olivat tasan 5–5. Nelli Kilpi ja Sihvonen kuitenkin onnistumisillaan ratkaisivat voiton Jyskeelle.

– Keskittyminen hieman herpaantui siinä toisella jaksolla, ja vastustaja pääsi siitä tasoihin. Itselläni oli kuitenkin koko ajan luotto siihen, että saamme pari juoksua siitä, kun peli kuitenkin pyöri hyvin. Ei siinä mitään paniikkia tullut.

Joukkueen tavoitteena on ensi viikolla jatkaa siitä, mihin se tällä viikolla jäi, vaikka kaksi seuraavaa ottelua pelataan kaukana kotoa. Perjantaina Jyske matkustaa ensin Raaheen ja lauantaina Ylivieskaan. Kotona pelataan seuraavan kerran 28. toukokuuta.

– Avausviikko oli onnistunut kahden pelin myötä. Joukkueessa on kuitenkin uusia kasvoja ja pelitapaa vielä opetellaan, mutta voitto on aina voitto. Ensi viikolla tavoitteena on jälleen ne kaksi voittoa, Sihvonen päätti.

Myös B-tytöt on käynnistänyt kautensa pelkillä voitoilla. Viime vuonna pronssia voittaneen joukkueen tavoite on finaalipaikka, ja otteet ovatkin olleet heti alusta alkaen hyviä. Joukkue on voittanut kolme ottelua juoksuerolla 49–4.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän