Laitilan kaupunki tiedottaa häiriöistä tekstiviestillä

0
Laitilan kaupunki tiedottaa häiriötilanteista tekstiviestillä. Arkistokuva: Riitta Salmi

Laitilan kaupunki on ottanut käyttöön Blue Idea Finlandin tarjoaman viestintäsovelluksen, jonka kautta kaupunki pystyy tekemään häiriötiedottamista tekstiviestien välityksellä. Palvelua hyödynnetään tiedottamiseen vika- ja häiriötilanteissa, esimerkiksi vesihuollon poikkeustilanteissa.

Palvelun kautta kaikki alueen yli 16-vuotiaiden asukkaiden julkisesti saatavilla olevat puhelinnumerot ovat tavoitettavissa ja salaiset numerot voi ilmoittaa häiriötiedotteiden vastaanottamista varten kaupungin nettisivujen kautta. Myös vuokra-, vapaa-ajan asunnon, kesämökin omistaja tai ikäihmisen omainen voi rekisteröidä puhelinnumeronsa, vaikka vakituinen kotiosoite olisi jossain muualla.

– Puhelinnumeron ilmoittamisen yhteydessä se rekisteröidään tiettyyn katuosoitteeseen, koska häiriötiedottamista voidaan tehdä tietyille alueille kohdennettuna, Laitilan kaupunki tiedottaa.

Esimerkiksi vesihuollon häiriöt eivät kosketa monesti kuin tiettyjen katujen asukkaita, ja palvelun kautta tieto lähetetään juuri niille, joita se koskettaa.

Samojen nettisivujen kautta oman puhelinnumeronsa voi myös ottaa palvelun piiristä pois niin halutessaan. Nettisivulla on myös nähtävillä häiriökartta, jossa kaikki alueelliset häiriötiedotteet ovat nähtävillä karttanäkymässä.

Kaupunki lähettää ensi viikolla aloitusviestin viestintäsovelluksen kautta tiedottaakseen palvelun käyttöönotosta kaikkia niitä, joiden numerot palvelussa ovat jo käytettävissä.