Leader Ravakan Ekosparraamossa haku on auki – Vinkkejä kimppakyyteihin, niityn perustamiseen tai kestävän tapahtuman järjestämiseen

0
Ekosparraamosta saa vinkkejä kestävään toimintaan. Kuvituskuva: Marttiina Sairanen

Ekosparraamo tarjoaa Laitilan, Uudenkaupungin, Pyhärannan, Rauman, Vehmaan ja Mynämäen alueen yhteisöille maksutonta neuvontaa ja asiantuntija-apua kestävän kehityksen edistämiseksi. Leader Ravakan Ekosparraamoon on haku auki 31.5.asti.

Ekosparraamosta voi pyytää neuvoa siihen, että yhdistys tai muu yhteisö luontevan tavan toimia kestävästi ja vastuullisesti.

– Kestävyys ja vastuullisuus on toimintaa, jossa kulkee käsi kädessä ympäristön ja ihmisten hyvinvointi, Ravakka tiedottaa.

Kestävästi ja vastuullisesti on Ravakan paikallisen kehittämisohjelman läpileikkaava teema.

– Tämä tarkoittaa sitä, että kaikissa rahoitettavissa hankkeissa tulee jollain lailla tuoda esiin, miten hanketta toteutetaan kestävä kehitys ja vastuullisuus huomioiden.

EkoSparraamon voi kutsua paikalle esimerkiksi, jos yhteisöä kiinnostaa kylän tai yhdistyksen kestävän kehityksen suunnitelman laatiminen, tapahtuman suunnittelu kestävämmäksi, ympäristökasvatusta edistävän tilaisuuden, toiminnan tai tempauksen järjestäminen, niityn perustaminen tai kimppakyytien edistäminen.

– Myös monissa maaseutuperinteiden arjen ratkaisuissa on paljon luonnostaan kestävää, joista voimme ottaa oppia tämän päivän yhdistysarjen ratkaisuihin.

Mukaan voi hakea kylä, yhdistys, porukka, rinki, naapurusto, joukkue, kerho – mikä tahansa ryhmä tai yhteisö. Osallistua voi pienikin sakki, mutta osallistumisen tuloksena syntyvän suunnitelman, toiminnan, tapahtuman tai muun tuotteen tulee hyödyttää laajempaa joukkoa tai olla helposti monistettavissa muiden käyttöön. Yhteisön tulee toimia Leader Ravakan toimialueella.

Ravakka voi tukea Ekosparraamossa syntyvien yleishyödyllisten kestävää kehitystä tukevien ideoiden toteutusta 500–1500 euron avustuksella.

Ota yhteyttä Tiina Saaresrantaan jos haluat keskustella ideastasi: tiina.saaresranta@ravakka.fi, 044-7929005 tai täytä suoraan lyhyt hakemus täällä.