Lukutuvan ulkosoittimet vihittiin käyttöön – Jokaisella meistä on luovuutta musiikin tekemiseen

0
Nauhaa ovat leikkaamassa Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunnan varapuheenjohtaja Jouni Hautanen, Laitilan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tapio Kylä-Heiko, musiikkiopiston oppilas Simo Seikola ja Hiekan säätiön puheenjohtaja Simo Hiekka.

Jussi Vaajasaari

Kustaa Hiekan Lukutuvan ulkosoittimet otettiin virallisesti käyttöön keskiviikkoiltana. Samalla pidettiin Vakka-Suomen musiikkiopiston tapahtumapäivä, jossa Lukutuvan huoneissa pääsi tutustumaan eri soittimiin. Musiikkiopiston kannatusyhdistys tarjosi kaikille mukin, kahvin ja juotavaa.

Vihkiäisten samettinauhaa asettuivat leikkaamaan musiikkiopiston oppilas Simo Seikola, Laitilan sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tapio Kylä-Heiko, Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunnan varapuheenjohtaja Jouni Hautanen ja Hiekan säätiön puheenjohtaja Simo Hiekka.

– Jokaisella meistä on luovuutta musiikin tekemiseen. Mitään lähtötasoa ei tarvita. Soikoon Lukutuvan pihamaa nyt ja aina! toivoo musiikkiopiston rehtori Jussi Kauranen avaussanoissaan.

Vakka-Suomen musiikkiopiston opettajat ehdottivat, mitä ulkosoittimia pihaan hankittaisiin. Lyömäsoitinopettaja Aleksi Putkinen  ideoi soittimien asettelun pihaan. Asennuksen ja asemapiirroksen toteutti Laitilan kaupungin tekninen toimi.

– Tämä on oiva lisä kaupungin palveluihin. Nyt voi käydä omalla ajalla kokeilemassa soittamista, sanoo Jouni Hautanen.

Soittimet asennettiin marraskuussa. Hankinta on yhteinen Laitilan kaupungin ja Hiekan säätiön kesken.

– Aplodit Jussi Kauraselle hyvästä ideasta. Soitinkokoelma on saatu oikeaan paikkaan, kiittelee Simo Hiekka.

Ulkosoittimet ovat laadukkaita Percussion Play-soittimia. Soittimet on valmistettu käsin laadukkaista materiaaleista, jotka kestävät kesät ja talvet.

– Jos soitinten kestävyyttä on epäilty, niin kestäviltä ne ainakin näyttävät ja soivat oikeasti, toteaa Tapio Kylä-Heiko.

Kaikki Lukutuvan pihassa olevat soittimet on valmistettu Englannissa. Soittimet soivat puhtaasti ja harmonisesti keskenään.

– Yhdessä voi muiden kanssa luoda omaa musiikkia ja palata soittamaan yhä uudestaan ja uudestaan, kannustaa Jussi Kauranen kaikkia laitilalaisia.

Kauranen haluaa nähdä soitinpuistossa symboliikkaa. Hän sanoo ulkosoittimet asetellun ympyrään, joka kuvastaa musiikkiopiston logoa sekä arvoja, yhteisöllisyyttä ja turvallisuutta. Kaurasen mukaan jokainen soitin kuvastaa myös yksilöllisyyttä, sillä jokaisella soittimella on oma identiteettinsä, samoin kuin jokaisella musiikkiopiston osakaskunnalla.

– Jokainen oppilas on arvokas juuri sellaisena kuin on. Yhdessä me muodostamme moninaisen kokonaisuuden, joka toimii yhdessä, niin kuin nämä soittimetkin, Kauranen sanoo.

Lukutuvan ulkosoittimien ympyrän sisäkehällä on kolme cajon-laatikkorumpua, joita soitetaan päällä istumalla ja lyömällä käsin etukantta. Ympyrän ulkokehällä on kaksi käsin soitettavaa babel-rumpua ja puukielilyömäsoitin marimba. Ulkokehän käsiputkia, putkimaisia kelloja, kellolyyraa ja harmonya soitetaan malletilla, joka näissä ulkosoitinversiossa on tehty muovista.

– Ulkosoittimet liittyvät sattumalta hyvin keskustan elävöittämiseen, sanoo kotiseutuneuvos Jukka Vehmas.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän