Maastojuoksu: Jyskeelle mestaruudet, Vankalle pisteet

0
8-vuotias Ilmari Matikainen aloitti Jyskeen mestaruuksien ketjun Vankan Valtteri Elorannan ottaessa hopeaa.

Ilkka Simola

Jyskeen nuoret ottivat viisi mestaruutta kahdeksasta mahdollisesta viime viikon torstaina Kalannin Männäisissä juostuissa Vakka-Suomen nuorten maastokisoissa. Kalannin Vankka vei kaksi ykköstilaa yhden mennessä Maskun Katajalle.

Mestaruuteen Jyskeestä yltivät Ilmari Matikainen (P9), Emilia Aulin (T9), Sofie Palmroth (T11), Voitto Pärkö (P11) ja Aada Lapila (T13). Hopeaa toivat Kerttu Matikainen (T13) ja Mikael Aulin (P13) ja pronssia Matias Aulin (P9).

Isäntäseura Vankan mestarit olivat Jesse Piispanen (P13) ja Fiina Sarametsä (T11), hopeamitalistit Valtteri Eloranta (P9), Jenna Tuuna-Väiskä (T9), Rasmus Piispanen (P11), Tilda Sarametsä (T11) ja Olivia Suutari (T15). Pronssia ottivat Onni Piispanen (P11), Juho Ellä (P13), Julia Ellä (T13) ja Ellen Ellä (T15).

Vankka jatkoi viime vuoden murskatahtiaan seurojen välisessä pistekisassa (125). Jyskeen pisteet (86) kasvoivat viime vuodesta hieman, mutta vuosi sitten Jyskettä uhitellut Kenttäkarhut (30) jäi nyt selkeästi puhumattakaan yhden edustajan Maskun Katajasta (10) ja Nousiaisten Sudesta (7).

Kokonaisuudessa juoksijamäärä oli huolestuttavan pieni. Poissaolollaan loistivat muun muassa perinteiset yleisurheiluseurat Mynämäen Isku, Vehmaan Kiisto ja Taivassalon Tahti.

Vankan ylivoima selittyy osallistujamäärillä seuran juoksijoiden määrän oltua yhtä paljon kuin muilla seuroilla yhteensä. Pienoismaakunnan alueella vain Kalannissa toimii edelleenkin ympärivuotinen juoksukoulutoiminta. Ja Vankan meininkiin kuuluu myös se, että maastoihin osallistutaan laajalla rintamalla omasta ykköslajista huolimatta.

Vakkamaastojen jälkeen vakkatasolla on kisailtu jo eilen torstaina maasto- ja sukkulaviestien merkeissä Maskussa Rivieran virkistysalueella, jossa Jyske puolusti maastoviestin ja Vankka sukkulaviestin voittojaan.