Mantan torpalle rakennettiin terassi talkoovoimin ja Ravakan tuella

0
Arkistokuva Mantan torpasta: Jenna Westerlund

Vaimarolaisten, mökkiläisten ja muiden Vaimaron ystävien kokoontumispaikkana toimiva kylätalo Mantan torppa on vuosien varrella lisääntyneen käytön myötä käynyt välillä ahtaaksi. Kyläyhdistyksen väki kokoontuu usein torpalle illanviettoihin, askartelemaan, laulamaan ja kokouksiin.

Jonkin tällaisen illan jälkeen, kun paikalla oli ollut yli parikymmentä henkeä, lähti ajatus siitä, että jos olisi terassi, niin keväästä syksyyn saataisiin siitä lisätilaa kokoontumisille. Myös viime vuonna toteutetun kesäkahvilakokeilun yhteydessä todettiin, että terassi olisi hyödyllinen, koska maasto oli hyvin epätasainen ja pöydät ja tuolit keikkuivat sinne tänne.

Haaveena kyläyhdistyksellä oli, että voisi kesäaikaan pitää esimerkiksi pienimuotoisia musiikki- tai lauluiltoja ja niinpä lähdettiin sitten hankehakemusta kasaamaan. Hanke sai positiivisen päätöksen viime elokuussa ja pohjatyöt aloitettiinkin jo syksyn aikana. Rakentamista jatkettiin heti lumien sulattua ja terassi saatiin valmiiksi toukokuun alkupuolella.

Ravakan hankkeen rahoituksesta vastaavat EU, valtio ja kunta. Toinen osa rahoituksesta tulee yhdistykseltä sekä rahoituksen että talkootyön osalta. Talkootunteja kertyi koko hankkeesta todella paljon, mutta kaikki on hienosti saatu aina omin voimin tehtyä ja innokkaita talkoolaisia on riittänyt.

Kesäksi on suunniteltu terassille jo monenlaista ohjelmaa. Esiintymään ovat tulossa muun muassa Bolero-kuoro ja Laitilan Pelimannit. Luvassa on myös Avoimet Kylät -tapahtuma ja yhteislauluilta, jonka vetävät Marjo ja Kari Raiskinmäki.

Nyt kun terassi on valmis, kyläyhdistys haluaa kutsua kaikkia kyläläisiä, mökkiläisiä ja muita asiasta kiinnostuneita terassin vihkiäisiin tiistaina 30.5. kello 18. Juhlapuheen pitää kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jukka Alkio ja musiikista vastaa Mikko Itäranta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän