Multasormille Vuokkopäivä Pyhärannassa

0
Keltavuokko anemone ranunculoides 'Semiplena' kukkii kauniisti.

Pyhärannassa Muurilan esittely- ja koepuutarhassa ja Vakka-Taimessa järjestetään Vuokkopäivä lauantaina 6. toukokuuta kello 12–15.

Päivän teemana ovat vuokot. Tapahtumassa tutustutaan valko- kelta- ja sinivuokkojen lajikkeisiin ja muiden aikaisten kevätkukkijoiden maailmaan sekä taimina että laajoina istutuksina.

Tapahtumassa kerrotaan maanlaajuisen Pähkinähankkeen edistymisestä. Viljelytietoutta on jakamassa useita asiantuntijoita.

Pomologia-seuran puheenjohtaja Harri Hillilä esittelee omena-, päärynä-, luumu-, kirsikka-, persikka- ja aprikoosilajikkeita sekä opastaa varttamisessa. Janne Lassila jakaa jalopähkinä-, hikkori- ja kastanjatietouttaan. Marko Törrönen tunnettuna pähkinä-, harvinaisten hedelmäkasvien ja Rhododendron-kokeilijana esittelee harvinaisempia viljelykasveja hikkoreista hunajamarjoihin. Kirsti Salo opastaa käytännön istutuksissa kertoen vuokkojen ja muiden metsäperennojen ominaisuuksista ja viljelyvaaatimuksista. Lisäksi Muurilan esittely- ja Koepuutarhojen ja Vakka-Taimen henkilökunta auttaa alottelevia puutarhaharrastajia niin kasvatus- kuin puutarhan perustamiseen liittyvissä kysymyksissä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän