Pappilan alueen uusi aika

0

Laitilan seurakuntatalo jouduttiin purkamaan vuonna 2018 sisäilmaongelmien vuoksi. Siitä lähtien sen tontti on seissyt tyhjänä Laitilan keskustan tuntumassa. Nyt näyttäisi siltä, että tontille olisi löytymässä käyttöä.

Aiemmin Valkojärven kentälle suunnitellun ikäihmisten asumisyksikön uudeksi sijoituspaikaksi on kaavailtu seurakuntatalon vanhaa tonttia, jonka uusi elämä ilahdutti kirkkovaltuustossa. Muun muassa kirkkovaltuutettu Lahja Pavela iloitsi kuullessaan, että alue on tulossa vanhusten käyttöön. Kirkkovaltuusto sinetöi tontin myymisen seurakunnan puolesta viime viikon torstaina. Kauppa vaatii vielä kirkkohallituksen hyväksynnän, mutta seurakunnan tekemien tunnustelujen perusteella hyväksyntä olisi tulossa.

Maaliskuussa Laitilan kaupunginhallitus esitti seurakunnalle ostotarjouksen kyseisestä tontista sekä vanhaa pappilan rakennusta, joka on suojeltu. Kaupunki tarjoutui maksamaan tontista ja pappilasta 300 000 euroa. Kirkkovaltuuston vastatarjous tontista, vanhasta pappilasta sekä Pappilantien toisella puolella sijaitsevasta lasten leikkikentästä oli 350 000 euroa.

Uusi asumisyksikkö nostaisi todella merkittävästi Laitilan tehostetun palveluasumisen paikkojen määrää. Hankkeelle on väläytelty alustavaa vihreää valoa myös Varhassa, jossa se on mainittu kuluvan vuoden investointisuunnitelmassa. Hanke vaikuttaisi siis etenevän tällä hetkellä suotuisassa myötätuulessa.

Pappilan tontin asemakaavaa ollaan parhaillaan uudistamassa. Viime syksynä Laitilassa heräsi huoli Laitilan kauneimmaksi rakennukseksi nimitetyn pappilan tulevaisuudesta, kun seurakunta suunnitteli sen myyntiä. Meneillään olevassa kaavoitusprosessissa ei olla kuitenkaan luopumassa rakennukselle asemakaavassa määritellyistä suojelumääräyksistä. Tämä lienee hyvä uutinen monille, jotka olivat talokaunottaresta huolissaan. Tulevaisuuden kannalta mielenkiintoista on myös se, mihin käyttöön historiallinen rakennus päätyy.

Hanna Hyttinen

hanna.hyttinen@laitilansanomat.fi

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän