Pappilan ja sen viereisen tontin osto etenee kaupunginvaltuustoon

0
Seurakunnan omistaman vanhan pappilan viereiseltä tontilta purettiin muutama vuosi sitten kosteusvaurioiden ja sisäilmaongelmien runtelema seurakuntatalo. Seurakunta ei aio rakentaa tontille uusia tiloja, sillä se solmi pitkän sopimuksen Kauppakadun varrella sijaitsevista vuokratiloista.

Laitilan kaupunginhallitus puoltaa odotetusti vanhan pappilan ja sen viereisen tontin sekä läheisen lasten leikkipuiston ostamista Laitilan seurakunnalta.

Kaupunki ja seurakunta ovat käyneet kaupasta neuvotteluja ja nyt hallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunki ostaa noin 28 000 neliömetrin suuruisen maa-alueen ja muun muassa vanhan pappilan kiinteistön. Kauppaan kuuluu myös Pappilantien toisella puolella sijaitseva lasten leikkikenttä, joka tunnetaan nimellä Leijonapuisto.

Kauppahinta on 350 000 euroa.

Kaupungin puolelta kaupan sinetöi valtuusto, joka käsittelee asiaa ensi maanantain kokouksessaan.

Seurakunta on omalta osaltaan kaupan jo hyväksynyt. Siitä, sekä kaupungin suunnitelmista tontin suhteen, voit lukea alta:

Seurakunta hyväksyi vanhan pappilan ja sen viereisen tontin myynnin