Pesäpallossa B-tyttöjen tavoitteena finaalipaikka – Jyske ei ole enää altavastaava

0
Viime kaudella tavoitteena oli päästä kahdeksan joukkoon, mutta joukkue kärsikin runkosarjassa vain yhden tappion ja voitti lopulta pronssia. Tällä kaudella joukkue tähtää finaaliin.

Jenna Westerlund

Viime syyskuussa nähtiin Laserkeskus-areenalla historiallinen pesäpallo-ottelu, jossa Jyskeen B-tytöt nappasivat ikäluokkansa ensimmäisen SM-mitalin. Tätä aiemmin ainoa mitali oli C-tyttöjen pronssi vuodelta 2008.

Jos viime vuonna Jyske nousi altavastaajien joukosta mitalistiksi, on joukkue takuuvarmasti yksi mitalisuosikeista käynnistyvällä kaudella.

Yksi syy tähän on joukkueen ikärakenne, sillä yksikään viime vuonna pronssia voittaneista ei ole tänäkään kesänä yli-ikäinen B-tyttöihin, ja joukkueessa on peräti 14 samaa pelaajaa kuin viime kaudella.

– Näemme sen isona voimavarana, että joukkue on pysynyt lähes tulkoon samana. Tiedossa on, että muilla joukkueilla on ollut enemmän vaihtuvuutta, mutta emme ole hirveästi käyttäneet aikaa asian pohtimiseen, joukkueen kakkospelinjohtaja Marko Toivonen kertoo.

Jyske pelaa sarjajärjestelmän mukaisesti kaksinkertaisen sarjan oman lohkonsa joukkueita vastaan, minkä lisäksi pelataan kertaalleen ristiin toisen lohkon joukkueiden kanssa.

Pelejä on alkusarjassa yhteensä 14. Jyske pelaa A-lohkossa yhdessä Hyvinkään Tahkon, Rauman Feran, Helsingin Roihuttarien ja Haminan Palloilijoiden kanssa.

– Lohkossa, jossa pelaamme, on melko tuttuja joukkueita. Edessä on kuitenkin monta tiukkaa kamppailua, eikä yksikään ottelu tule olemaan helppo, viime kauden tapaan kapteenina pelaava Odessa Rinteelä muistuttaa.

Vielä on aikaista sanoa, mitkä ovat joukkueiden voimasuhteet, mutta varmaa on se, että Länsirannikon joukkueet nousevat esiin, kun puhutaan menestymismahdollisuuksia. Viime vuonna finaalissa nimittäin kohtasivat Porin Pesäkarhut sekä Rauman Fera.

– Joukkueen tavoitteena on totta kai menestyä sekä pelata hyvä kausi ja päästä mitalipeleihin. Henkilökohtaisesti haluan kehittyä koko ajan hieman lisää sekä pelata parhaan kauteni koskaan, Rinteelä pohtii.

Harjoituskausi sujui hyvin, vaikka paikkaa B-tyttöjen halli-SM lopputurnaukseen ei auennutkaan. Viimeisimpänä joukkue pelasi viikko sitten lauantaina Kankaanpään Mailajunioreiden ykköspesisjoukkuetta vastaan harjoitusottelun, joka päättyi Jyskeen 2–0-voittoon.

Ottelussa nähtiin usean kunnarin lisäksi tiukkoja sisä- ja ulkopelivuoroja, joten joukkue sai kokemusta monenlaisista tilanteista. Harjoituskaudella on keskitytty kokonaisvaltaisesti siihen, että jokainen pelaaja pystyisi ottamaan kehitysaskelia verrattuna viime kauteen.

– Meillä on ollut tiettyjä teemoja, joihin olemme talvikauden aikana keskittyneet. Toivottavasti ne asiat näkyisivät myös peleissä, Toivonen kertaa.

Joukkueen kapteeni Odessa Rinteelä kehuu joukkuetta siitä, että motivaatiota ei ole tarvinnut kaivaa, vaan jokaisella on kova halu päästä aloittamaan kausi. Joukkue on erittäin nälkäinen ja voitontahtoinen. Tämän lisäksi joukkue on erittäin yhtenäinen, mikä näkyy kaikessa tekemisessä.

– Kaikki tuntevat toisensa, mikä on hyvä juttu. Kaikki ovat huikeita tyyppejä niin pelikentillä kuin kenttien ulkopuolellakin. Tässä joukkueessa ei tarvitse pelätä mokaamista, sillä jos jotakin käy, kaikki joukkuekaverit ovat tukena.

Kauan odotettu kausi käynnistyy huomenna lauantaina, kun Jyske kohtaa vieraskentällä Haminan Palloilijat. Viime kaudella Jyske voitti kaikki neljä kohtaamista, mutta ottelut olivat erittäin tiukkoja. Toinen ottelu pelataan heti maanantaina, joten joukkue saa hyvän pelirytmin päälle.

– Odotan kesältä tiukkoja pelejä, onnistumisia, tsemppaavia joukkuekavereita sekä valmentajia ja kannustavaa yleisöä. Jokaisen kannattaa tulla kentälle seuraamaan huippupesistä, Rinteelä kannusti.

Kotiavauksessa 11. toukokuuta vastaan asettuu rakas naapuriseura Fera, jonka Jyske kohtasi viime vuonna välierissä. Joukkueessa pelaa paljon tuttuja pelaajia, joista osa pelaa joukkueyhteistyön vuoksi Laitilassa ykköspesistä.

Pelin ollessa käynnissä tätä ei kuitenkaan mietitä, vaan ajatukset ovat tiukasti tavoitteessa.

– Olisihan se hienoa, jos pystyisimme parantamaan viime kauden tulosta, Toivonen päätti.

Kuvateksti pronssikuvaan: Viime kaudella tavoitteena oli päästä kahdeksan joukkoon, mutta joukkue kärsikin runkosarjassa vain yhden tappion ja voitti lopulta pronssia. Tällä kaudella joukkue tähtää finaaliin.