Satavakka raivaa Kalanti-Uusikaupunki voimajohtolinjaa – Riskipuiden latvoja sahataan helikopterin avulla

0
Voimajohtojen alustaa ja reunoja raivataan touko-kesäkuussa Laitilan seudulla. Arkistokuva: Riitta Salmi

Satavakka Oy raivaa Kalanti–Uusikaupunki ja Rauma–Lappi 110 kilowatin voimajohtojen lähialueelta johtoa vaarantavaa puustoa. Tarkoituksena on parantaa sähköverkon toimitusvarmuutta kestämään paremmin poikkeavia sääolosuhteita. Puustoa sahataan touko–kesäkuussa.

Voimajohdon alustaa raivaa metsuri ja reunavyöhykkeellä riskipuiden latvoja sahataan helikopterilla. Työt on aloitettu toukokuun alussa Kalannista Uuteenkaupunkiin ja helikopteriraivaus aloitetaan ensi viikolla.

Maanomistajille on lähetetty kirje asiasta. Eläintiloja pyydetään tiedottamaan mahdollisista eläimistä voimajohdon alla.

Satavakka Oy on alueellinen sähköverkkoyhtiö, joka vastaa suurjännitteisestä jakeluverkosta Rauman, Laitilan, Pyhärannan ja Uudenkaupungin alueella. Satavakka siirtää sähköä Fingridin kantaverkosta ja voimalaitoksilta jakeluverkkoyhtiöille ja asiakkaille.

Satavakka omistaa yhteensä 85 kilometriä 110 kilowatin johtoa. Satavakan omistajat ovat Rauman Energia Oy ja Vakka-Suomen Voima Oy.