Team West Coast Powerilla menestyksekäs SM-viikonloppu – Laitilalaisten nimiin uusia SM- ja MM-ennätyksiä

0
West Coast Powerin nostajat toivat WPC-liiton SM-kisoista kotiin roppakaupalla mitaleja, ennätyksiä ja uusia kokemuksia.

Laitilalaisen West Coast Powerin nostajilla oli paljon kotiintuomisia WPC- liiton voimanoston SM-kilpailuista, jotka järjestettiin Vierumäellä huhtikuun lopulla. Laitilalaisseurasta mukana oli yhteensä yhdeksän nostajaa, joista viisi oli juniori-ikäisiä.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä Max Hyttilä nosti alle 18-vuotiaitten classic raw -sarjassa, alle 90 kiloisten painoluokassa kultaa sekä paranteli Suomen ennätyksiä jalkakyykyssä 180 kiloon penkkipunnerruksessa 120 kiloon ja yhteistuloksessa 510 kiloon. Maastavedossa Max sivusi omaa ennätystään 210 kiloa.

Jeremia Saloniemi alle 100-kiloisten juniorisarjassa nosti kultaa yhteistuloksella 610 kiloa. Jalkakyykyssä tulokseksi tuli 215, penkkipunnerruksessa 130 ja ja maastavedossa 265 kiloa. Jalkakyykky, maastaveto ja yhteistulos olivat miehen omia ennätyksiä, jotka antoivat syyn leveään ja pitkäkestoiseen hymyyn.

Tuomas Uotila teki comebackin kilpalavoille miesten avoimessa classic raw -luokassa alle 140 kg sarjassa. Uotilan aloitus kyykyssä oli helppo rutiininosto 220 kiloa, mutta valitettavasti tämä jäi Tuomaksen ainoaksi nostoksi polvivaivojen vuoksi. Penkkipunnerruksessa Tuomaksen tulokseksi tuli 157,5 ja maastavedosta 230 kiloa. Tuomas nappasi hopeaa yhteistuloksella 607,5 kiloa.

Jan-Erik Maantila lähti tavoittelemaan alle 125 kiloisten avoimen sarjan mestaruutta. Jalkakyykyssä viimeistelytreenit olivat menneet kivasti, joten odotukset olivat korkealla. Hän sai kolme onnistunutta nostoa, joista viimeisellä nousi oma ennätys 327,5 kiloa. Penkkipunnerruksessa hyvä flow jatkui ja tulokseksi kirjattiin 215 kiloa. Tulos maastavedossa oli 275 kiloa ja SM-hopea kaulassa yhteistuloksella 817,5 kiloa.

Laitilaan matkasi myös seuran ulkopuolisen nostajan toimesta SM-kultaa kun Tero Soini nosti raw luokan alle 140kg sarjan mestariksi. Teron tulokset olivat jalkakyykky 215, penkkipunnerrus 147,5 ja maastaveto 240 kiloa.

Toisena päivänä Vivian Ihanmäki jatkoi hurjaa ennätystehtailuaan 13–15-vuotiaitten alle 48kg painoluokassa. Ensimmäiseksi historiaan siirtyi kanadalaisen Kristen Tielven viisi vuotta vanha jalkakyykyn maailmanennätys. Uusi ennätys kirjataan nyt lukemiin 70 kiloa.

Penkkipunnerruksessa Vivianin tulokseksi kirjattiin 40 kiloa, joka on uusi suomenennätys ja sivuaa Tielven maailmanennätystä. Maastavedosta tulos, 90 kiloa, peittoaa Tielven ME:n kahdellakymmenellä kilolla.

Myös yhteistuloksen maailmanennätys siirtyi Vivianin nimiin tuloksella 200 kiloa. Ennätys parani peräti 47,5 kiloa. Kotiin tuotavaksi Ihanmäki sai SM-kultaa.

Sara Honkakangas osallistui ensimmäistä kertaa virallisiin voimanostokilpailuihin, ja jälki oli murskaavaa. 13–15-vuotiaitten alle 60 kiloisten painoluokassa kilpaillut Sara nosti jalkakyykystä Suomen ennätyspainot, 80 kiloa. Ylimääräisellä yrityksellä Sara yritti kirjauttaa luokan ME-painot omiin nimiinsä, mutta vielä ei aivan onnistunut.

Penkkipunnerruksessa sen sijaan onnistui, ja Sara nosti uudeksi maailmanennätykseksi tuloksen 47,5 kiloa. Entinen ennätys oli australialaisen Amber Stephensin nimissä lukemin 45 kiloa.

Maastavedossa Sara paransi huimasti omaa ennätystään uuteen Suomen ennätyslukemaan 105 kiloa. Sara jätti vedossa niin sanotusti huhuille varaa, sillä veto oli teknisesti oikein mainio ja vielä erittäin kevyen näköinen. Kultaa voittaneen Saran yhteistulos, 222,5 kiloa, on uusi Suomen ennätys.

Viimeisimpänä junioreista oli vuorossa Veeti Toivonen, joka kamppaili 18–19-vuotiaitten alle 75kg sarjan voitosta. Veeti otti ison kaulan kilpakumppaniinsa nostamalla kyykystä uuden suomenennätystuloksen 180 kiloa. Penkkipunnerruksessa Veeti nosti oman ennätyksensä 95 kiloa. Maastavedossa hän sai hyväksytysti ylös 145 kiloa.

Peli oli tässä vaiheessa selvä Veetin hyväksi, ja enää oli tehtävänä saavuttaa yksi monista voimailijan merkkipaaluista, 200 kilon maastaveto. Sen Veeti tyylitteli hyväksytysti ylös ja lastautti vielä ylimääräiseen nostoon uudet Suomen ennätyspainot 205,5 kiloa. Raudat nousivat ylös mutta tuomarit hylkäsivät sen äänin 2–1. Veeti sai SM-kultaa yhteistuloksen Suomen ennätyksellä 475 kiloa.

Joni Laiho miesten avoimessa alle 82,5kg sarjassa nosti SM-kultaa yhteistuloksella 682,5 kiloa, joka on uusi suomenennätys. Jalkakyykyssä Joni kaappasi suomenennätyksen omiin nimiinsä tuloksella 260 kiloa.

Jonin bravuurilajissa penkkipunnerruksessa ennätykset vaihtoivat myös omistajaa. Jonille kirjattiin tässäkin uusi SE 167,5 kiloa.

Maastavedossa Jonia vaivanneet lukitusongelmat olivat nyt historiaa, ja siitä Jonille tuli tulokseksi 255 kiloa. Yhdeksän onnistunutta nostoa maksimialueella SM-kilpailuissa on hieno suoritus, jonka johdosta mies itsekin antoi itselleen kokonaisarvosanaksi ison peukun.

SM-kilpailujen yhteydessä järjestetyssä kansallisessa maastavetokilpailussa Sami Vaskelainen testasi maastavetokuntoaan ja voitti miesten avoimen luokan uudella suomenennätystuloksella 275 kiloa. Kilpailu käytiin overall pistekilpailuna eli kaikki painoluokat samassa, ja nostetut kilot suhteutettuna kehonpainoon.

Seuraava koitos team west coast powerin nostajilla on jo kulman takana, kun toukokuun 10. päivä seuralta lähtee nelihenkinen joukkue huoltajineen Espanjan Santa Susannaan Iberian Powerhouse cupiin.