Team West Coast Powerille menestystä Kataloniasta

0

Laitilalaisen West Coast Powerin voimanostajat osallistuivat 12–14. toukokuuta Espanjan Santa Susanassa järjestettyyn Iberian Powerhouse Cup voimanostokilpailuun. Laitilalaisseurasta mukana oli neljä nostajaa, joista Sami Vaskelainen ja Veeti Toivonen nostivat kolmen lajin kisassa. Lisäksi Jani Vaskelainen ja Joni Oravasaari kilpailivat pelkässä penkkipunnerruksessa.

Kisaurakan aloitti Sami Vaskelainen, jolle kolmen lajin kisa oli kauden ensimmäinen.

– Alun perin minun piti aloittaa kilpailukausi maaliskuussa kovatasoisessa pro kisassa Irlannissa, mutta alkuvuodesta muodostui itselle täysi katastrofi. Oli silmätulehdusta, sitten meni treenissä reisi, sen jälkeen olin kolmesti kipeänä, ja kaiken päälle vielä liukastuin noustessani autosta ja loukkasin siinäkin lonkkaa ja kyynärpäätä. Voitte kuvitella, kun nämä kaikki osuu kolmen kuukauden sisään, niin kasetti on aika sekaisin, Vaskelainen sanoo.

Vaskelainen kertoo olevansa mukana täydestä sydämestä, jolloin ei osaa luovuttaa vaan ottaa heti uuden tähtäimen.

– Onneksi lähdin tähän kisaan.

Hänelle tuli alle 75-kiloisten avoimen classic raw sarjan voitto omalla yhteistulosennätyksellä 663 kiloa sekä maastavedosta oma ennätys 280,5 kiloa, jolla hän nappasi voiton maastavedon kokonaiskilpailusta, jossa olivat kaikki painoluokat mukana.

– Oli aika mieluinen synttärilahja kaiken alkuvuoden kuran jälkeen, kilpailupäivänä 39 vuotta täyttänyt Vaskelainen summaa.

Vaskelaisen seurakaveri Veeti Toivonen teki viime hetken vaihdon raw sarjaan, jossa pääsi ottamaan mittaa kahdesta saman ikä- ja painoluokan espanjalaisnostajasta. Toivosella oli aluksi tarkoitus kilpailla junioreiden classic raw sarjassa, mutta Toivonen päätti haastaa itsensä ja espanjalaiset tekemällä sarjavaihdon.

Se kannatti, sillä hän jätti muut taaksensa jo 160 kilon jalkakyykyllä. Penkkipunnerruksesta Toivonen kirjautti lukemat 90 kiloa, ja maastavedossa sinetöi voittonsa uudella kisaennätyksellään 202,5 kiloa.

Vaskelaisen veljistä vanhempi, Jani, osallistui varustepenkkipunnerruksen kilpailuun, ikämiesten alle 82,5 kilon sarjassa. Jani punnersi ensimmäisellä sekä toisella yrityksellään 170 kiloa ylös asti, mutta tuomarit hylkäsivät molemmat nostot. Viimeiseen nostoon hän laittoi samat painot, mutta kyynärpää petti ala-asennossa jostain syystä alta ja harmillisesti Jani jäi kilpailussa ilman tulosta.

Viimeisenä laitilalaisseurasta kilpaili Joni Oravasaari ikämiesten raw penkkipunnerruksessa alle 90 kilon painoluokassa. Aloitus Jonilla oli 137,5 kiloa, joka tuli helposti ja hyväksytysti ylös.

Toiseen nostoon Joni lastautti 145 kiloa, joka sekin nousi ylös mutta hylättiin. Viimeiseen eli kolmanteen nostoon Joni laittoi samat raudat, jotka nousivat ylös hyväksytysti. Jonille kisasta tuli tulos 145 kiloa ja kilpailusta kakkospalkinto mukaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän