Viileä pala Italiaa Laitilan herkkusuille

0
Laitilalainen Johan Seikola perusti ystävänsä Valle Mäkelän kanssa kolme jäätelökioskia, joiden kautta kaksikko haluaa tarjota kesätöitä paikallisille nuorille.

Kaksi laitilalaislähtöistä nuoruudenkaveria, Johan Seikola ja Valle Mäkelä , päättivät perustaa kesäksi jäätelökioskeja. Yksi on Kauppakeskus Myllyn pihalla Raisiossa, toinen Naantalissa ja kolmas tosiaan – missäpä muuallakaan kuin – Laitilassa.

– Kotiseuturakkaudesta, Seikola perustelee kun kysytään, miksi yksi kioski sijoittui Laitilaan.

Toukokuussa Laitilan kioski palvelee säiden mukaan ja viikonloppuihin painottuen, mutta kesäkuussa se avataan kokopäiväisesti.

– Meidän suuri idea tässä oli se, että haluttiin tarjota paikallisille nuorille mahdollisuus kesätöihin.

Muutamien nuorten kanssa kesätöistä on jo sovittukin.

– Mutta jos jotakuta kiinnostaa työ kioskissa niin kannattaa tulla vaikka tänne kioskille kysymään, Seikola vinkkaa.

Seikolan mukaan kaksikko haluaa tarjota laitilalaisille italialaistyyppisiä makuja, vaikka itseasiassa niin jäätelöiden raaka-aineet kuin valmistuskin ovat vahvasti kotimaisia. Il Duo -jäätelötehtaan valmistamat kylmät herkut valmistetaan Loviisassa kotimaisista raaka-aineista. Kioskilla on mahdollisuus maistaa myös voitokkaita makuja. Valikoimassa oleva Pistaasi-valkosuklaajäätelö valittiin Vuoden jäätelöksi huhtikuun puolivälin paikkeilla Jäätelö- ja suklaakarnevaaleilla Helsingissä.

Kioskissa valmistuvat cappucinot, espressot ja lattet puolestaan syntyvät puolestaa helsinkiläisen Rost-paahtimon kahvista.

Kioskilla on erikoiskahvien lisäksi tarjolla myös suomalaiseen makuun sopivaa suodatinkahvia.

– Ensimmäisinä aukiolopäivinä on ollut asiakkaita hyvinkin paljon. Laitilalaiset ovat hyvin avarakatseisia ja nämä muutamat päivät ovat olleet oikeastaan menestys.

Laitilan Il Duo -kioski seisoo nyt A-katsastuksen pihalla.

– Halusimme kioskin tähän paikalle, jossa ohikulkuliikennettä on paljon.

Monet Laitilassa ovat ihmetelleet, miksei Laitilan torille tule ainuttakaan jäätelökioskia. Seikolan mukaan tilanne voi silti muuttua.

– Kioski on autonperäkärryn päälle tehty, joten tätä on helppo liikutella, jos väki toivoo kioskia torille.

Toistaiseksi kioski kuitenkin palvelee asiakkaita nykyisellä paikallaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän