Ykköspesisjoukkue takaisin lohkon piikkipaikalle

0
Jyskeen kausi Ykköspesiksessä on alkanut vahvasti, sillä joukkueella on takanaan viisi ottelua ja neljä voittoa. Parantamisen varaa on edelleen tasaisuudessa, mutta jo kauden alkuvaiheessa on nähty, mistä jyskeläiset on tehty.

Jenna Westerlund

Pesiskesä on käynnistynyt mainiosti Laitilassa, sillä sekä Ykköspesisjoukkue että B-tytöt johtavat omaa lohkoaan viiden pelatun kierroksen jälkeen.

Jyskeen Ykköspesisjoukkue palasi pienen tauon jälkeen kotiyleisön eteen sunnuntaina, kun vastaan asettui pohjoislohkossa pelaava Tyrnävän Tempaus. Ottelu pysyi tiukasti kotijoukkueen hallinnassa koko ajan, ja loppulukemiksi taululle merkittiinkin Jyskeelle 2–0 (2–0, 7–3).

– Olimme hyviä heti alusta lähtien. Vastustaja löi ottelussa muutamia hyviä lyöntejä, mutta ei kuitenkaan pelannut aivan parhaalla tasollaan, ottelun kakkospalkittu Erica Rosendahl pohti pelin jälkeen.

Kotijoukkue saalisti ensimmäisen jakson kaksi juoksua heti ensimmäisessä vuoroparissa. Juoksujen lyöjinä kunnostautuivat Rosendahl ja Odessa Rinteelä, kun etenijöinä olivat Pinja Toivonen ja Essi Kesti.

Vierasjoukkue sai pelaajia kentälle ja ensimmäisellä jaksolla joukkueella oli kymmenen 3-tilannetta Jyskeen kuutta vastaan. Ulkopelissä ei ollut hankaluuksia missään vaiheessa.

– Ulkopeli oli jälleen hyvää, mutta sisäpelistä puuttui tasaisuus, Rosendahl analysoi.

Epätasaisuudesta huolimatta Jyske saalisti toisella jaksolla seitsemän juoksua. Niistä kaksi syntyi harhaheiton seurauksena ensimmäisessä parissa. Muutaman aiemman pelin jälkeen ottelun sisällä tapahtuneet tasonvaihtelut ovat mietityttäneet.

Tällä kertaa Jyske ei kuitenkaan johtoasemastaan luopunut, vaikka Tyrnävä saikin kolmannessa parissa vielä kaksi juoksua sekä yhden kunnarin aikaan.

Kotivoiton myötä Jyske nousi takaisin etelälohkon kärkeen. Pisteitä on kertynyt viidessä pelissä yhteensä 11, kun Pöytyän Urheilijoilla ja Janakkalan Janalla pisteitä on kymmenen. Takana olevilla joukkueilla on kuitenkin enemmän pelejä pelattuna. Kaikista lohkon joukkueista laitilalaisia vastaan on lyöty vähiten juoksuja.

– Kausi on lähtenyt hyvin käyntiin ja joukkue on vahva. Itse olen kehittynyt pienten haussa, Rosendahl mainitsi tarkoittaen lyöntejä, jotka jäävät lähelle kotipesää.

Viime viikolla Jyske teki pitkän vierasreissun Pohjois-Pohjanmaalle Raaheen ja Ylivieskaan. Ensimmäinen ottelu päättyi Jyskeelle 1–0 ja toisessa pohjoislohkon kärkijoukkue Ylivieskan Kuula piti pisteet kotonaan lukemin 2–1 kotiutuslyöntikilpailun jälkeen.

Joukkueen kausi jatkuu tämän viikon torstaina vierasottelulla Kankaanpään Mailajunioreita vastaan. Kotona pelataan jälleen keskiviikkona 7. kesäkuuta, kun vastaan asettuu Seinäjoen Maila-Jussit.

Myös Jyskeen B-tytöt majailee omassa lohkossaan kärkipaikalla. Saldokin on sama, kun viidessä ottelussa pisteitä on kertynyt 11. Joukkueen juoksujen erotus on huima 75–18. Edellisessä ottelussa Helsingin Roihu kaatui lukemin 2–0.