Ylityö- ja vuoronvaihtokielto yksityisellä sosiaalipalvelualalla jatkuu

0
Yksityisellä sosiaalipalvelualalla lakkovaroitus on annettu Uudessakaupungissa kolmessa yksikössä: Ykköskoti Ketunkalliossa, Ykköskoti Salmenkalliossa ja Esperi Hoivakoti Merivuokossa. Kuvituskuva: Riitta Salmi

Yksityisen sosiaalipalvelualan henkilöstöä edustavat Tehy, Super ja Erto jatkoivat yksityiselle sosiaalipalvelualalle julistettua ylityö- ja vuoronvaihtokieltoa tiistaista 30.5. alkaen kaksi viikkoa siten, että kielto päättyy 14.6.

Kielto koskee koko yksityistä sosiaalipalvelualaa. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana työtä tehdään normaalisti työnantajan vahvistaman työvuoroluettelon mukaisesti eli lisä- tai ylityötä ei tehdä eikä vuoroja vaihdeta mistään syystä.

Järjestöt ovat lisäksi antaneet lakkovaroituksen kolmen vuorokauden lakosta torstaista alkaen. Lakon piirissä on yhteensä 28 Mehiläisen, Esperi Caren, Saga Caren ja Validian ympärivuorokautisen palveluasumisen (entinen tehostettu palveluasuminen), palveluasumisen tai näiden yhdistelmien yksikköä. Laitilasta lakossa ei ole hoivakoteja, mutta Uudestakaupungista lakossa ovat Esperi Hoivakoti Merivuokko, Ykköskoti Ketunkallio ja Ykköskoti Salmenkallio.

Järjestöjen tavoite neuvotteluissa on palkkauksen ja työolojen parantaminen. Yksityisellä sosiaalipalvelualalla on työvoimapula. Järjestöjen mukaan ala on jäänyt palkkauksessa julkista sektoria jälkeen.