Kesän hauskin viikonloppu

0

Suomi on täynnä hullunkurisia kesätapahtumia. On lypsyjakkaran heittoa, jalkapalloa Reino-tossuissa, eukonkantoa ja järvisählyä. Yksi Suomen hauskimmista kesätapahtumista on tänä viikonloppuna Laitilassa. Kuten Munamarkkinat ry:n puheenjohtaja, kaupunginjohtaja Lauri Kattelus totesi, on Munamarkkinat ainakin Suomen hauskimpien tapahtumien TOP10:ssä (LS 13.6.).

Parasta Munamarkkinoilla eli Muniksilla on hyväntuulinen tunnelma. Kun lähtökohtana on juhlia munia ja kanoja, jo se kutkuttelee ihmisten huumorintajua. Laitilalaisista hehkuu myös rakkaus tapahtumaan. Moni on löytänyt Munamarkkinoilta elämänkumppaninsa. Muniksilla on rakastuttu, vietetty polttareita ja kihlajaisia. Voisi olettaa, että Munamarkkinat on lisännyt myös Laitilan syntyvyyttä.

Munamarkkinat on tärkeä tapahtuma myös yhteisöllisyyden kannalta. Tapahtuma on aikamoinen voimainponnistus pienehkölle kaupungille. On hienoa, miten tapahtuman eteen tekevät talkootyötä ripirinnan niin kaupungin virkamiehet, yhdistysihmiset kuin yksittäiset vapaaehtoisetkin. Harvassa kunnassa on näin vahvaa talkoohenkeä, että vuosi vuoden perään kokeneet konkarit jaksavat uurastaa ja siirtää hiljaista tietoa myös uusille talkoolaisille.

Kun nykyään kaikki lasketaan rahassa, on syytä huomata myös tapahtuman kansantaloudellinen merkitys. Se ei ole aivan vähäinen. Munamarkkinat on merkittävä tapahtuma myös kaupungin imagon kannalta. Laitila tunnetaan Munamarkkinoistaan. Markkinoilla käy ihmisiä, jotka eivät ehkä muuten koskaan vierailisi kaupungissa. Tapahtuman hyväntuulisuus vetoaa ihmisiin.

Mukavia Muniksia! Nähdään markkinoilla, sillä myös Laitilan Sanomat on menossa mukana.

Teija Uitto