Kodisjoelta vauhdikas lähtö juhannukseen – Yöjuoksun tavoitteena on saada väki liikkeelle

0
Arkistokuva

Juhannuksen aatonaaton perinteinen tapahtuma järjestetään Kodisjoella jo 42. kerran. Hyvän mielen tapahtumassa voitto ei ole tärkeintä, vaan ideana on saada koko kansa liikkumaan.

22.kesäkuuta järjestettävässä tapahtumassa kierretään 12,5 kilometrin mittainen matka Kaljasjärven ympäri. Tukikohtana toimii Kaljasjärven rantasauna Kodisjoella.

Palkintoja ei yöjuoksussa jaeta suoritusten mukaan, vaan niiden suhteen jokainen osallistuja on samalla viivalla. Palkinnot arvotaan kaikkien lipun ostaneiden kesken, ja jokainen osallistuja saa mitalin.

Pitkät perinteet omaava tapahtuma on vuosikymmenten aikana ehtinyt saada vakiintuneen kävijäkuntansa – ja kaukaisimmat vierailijat ovat saapuneet Amerikasta ja Venäjältä saakka.

Parhaimpina vuosina tapahtumaan on osallistunut yli 500 innokasta liikkujaa, mutta tyypillisesti osallistujamäärä on liikkunut 300 molemmin puolin.

Kello 18 starttaavassa kuntosarjassa sopii juosta, hölkätä, kävellä tai vaikka pyöräillä. Kello 21 lähtevässä kilpasarjassa meno on vauhdikkaampaa. Kilpasarjan ennätystä pitää hallussaan Roman Efimov ajalla 41,36.

– Paikalle kannattaa tulla ajoissa ja suosia kimppakyytejä, järjestäjät vinkkaavat.

Ilmoittautumaan pystyy paikan päällä tai etukäteen 18.6 mennessä osoitteeseen hauusikartano@gmail.com. Lisätietoja löytyy Kodisjoen Kaikun verkkosivuilta.