Pyhärannan kunnanhallituksen puheenjohtajasta äänestettiin – Kokoomuksen valtuustoryhmästä vaikeuksia löytää halukkaita kunnanhallitukseen

0
Kunnanhallituksen puheenjohtajana jatkaa Jyrki Nurmi (yp.). Nurmen vastaehdokkaana oli kokoomuksen Jani Seikkula. Nurmi voitti Seikkulan äänestyksessä äänin 11-8. Nurmen vieressä on uusi talous- ja hallintojohtaja Krista Topi, valtuuston puheenjohtajana jatkava Miikka Roos (yp.) ja vs. kunnanjohtaja Olli Lahtonen.

Pyhärannan valtuusto valitsi kunnanhallituksen ja valtuuston puheenjohtajiston valtuustokauden jälkimmäiselle puolikkaalle. Kokouksessa kävi ilmi, ettei kaikkiin luottamustehtäviin ole ollut tunkua. Kokoomuksen ryhmän puheenjohtaja Maija Junkola-Lehtonen kertoi, että heidän ryhmästään oli ollut vaikea löytää henkilöitä, jotka haluavat kokoomukselle kuuluville hallituspaikoille.

– Kissojen ja koirien kanssa on haettu, ja onneksi löydettiin, Junkola-Lehtonen sanoi.

Kokoomuksen hallituspaikoille valittiin Jani Seikkula ja Pirkko Uusi-Oukari .

Yhteinen Pyhäranta -ryhmästä hallituksessa jatkavat Jyrki Nurmi ja Anna Kim . Uusina hallitukseen valittiin Hannele Koivula, Lauri Juhola ja Mika Alitalo .

Heidi Arvonen (yp.) huomautti, että hallituksen jäsenet ovat suurimmaksi osaksi Reilasta ja esitti, että hallitus valittaisiin tasaisemmin kaikista koulupiireistä. Helka Huttela (yp.) kannatti Arvosen esitystä.

Koska esitys ei pitänyt sisällään ehdotusta siitä, ketä hallitukseen pitäisi valita, asiasta ei äänestetty. Esitys kuitenkin kirjattiin pöytäkirjaan.

Kunnanhallituksen puheenjohtajaksi nimettiin kaksi ehdotusta. Tehtävään esitettiin Jyrki Nurmea ja Jani Seikkulaa. Suljetussa lippuäänestyksessä Nurmi sai 11 ja Seikkula 8 ääntä.

Näin ollen Nurmi jatkaa kunnanhallituksen puheenjohtajana myös toisen puolivuotiskauden. Varapuheenjohtajaksi valittiin Anna Kim.

Valtuuston puheenjohtajistoa valittaessa Yhteinen Pyhäranta tarjosi kokoomukselle jo toista kertaa 1. varapuheenjohtajan paikkaa. Ensimmäisen kerran tehtävää tarjottiin kokoomukselle kaksi vuotta sitten, kun valtuuston puheenjohtajisto valittiin ensimmäiseksi kahdeksi vuodeksi.

– Äänestystuloksen mukaisesti se paikka olisi teidän. Haluatteko ottaa valtuuston 1. varapuheenjohtajan paikan, joka teille kuuluu, valtuuston puheenjohtaja Roos kysyi.

– Me otamme sen toisen varapuheenjohtajan paikan, joka meille tulee suhteellisen vaalitavan perusteella, Junkola-Lehtonen vastasi.

Kunnanhallitus ja puheenjohtajisto

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Miikka Roos (yp.), 1. varapuheenjohtajaksi Hannele Koivula (yp.) ja 2. varapuheenjohtajaksi Markku Laine (kok.).

Kunnanhallitus

 

(suluissa henkilökohtainen varajäsen)

Puheenjohtaja Jyrki Nurmi, yp. (Tino Halminen)

Anna Kim, yp. (Maria Mäkimattila)

Lauri Juhola, yp. (Piia Gottschalk)

Hannele Koivula, yp. (Ville Aerila)

Mika Alitalo, yp. (Miikka Roos)

Pirkko Uusi-Oukari, kok. (Taija Malmsten)

Jani Seikkula, kok. (Janne Lehtinen)